Gå til indhold
Nordjyllands Beredskab og Falck har indgået samarbejde frem til 2028.
Nordjyllands Beredskab og Falck har indgået samarbejde frem til 2028.

Nyhed -

Nordjyllands Beredskab og Falck underskriver 10-årig kontrakt om brandslukningen i Nordjylland

Nordjyllands Beredskab og Falck indgår ny 10 årig brandkontrakt pr. 1. januar 2018. Aftalen omfatter 550 deltidsbrandmænd og 32 brandstationer placeret i de 11 kommuner i Nordjylland.

Formand for bestyrelsen og borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt
(S) er tilfreds med, at aftalen er kommet i hus inden for de økonomiske rammer, som bestyrelsen har sat.

- Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde mellem Nordjyllands Beredskab og Falck. Jeg forventer, at vi blandt andet kommer til at nyde godt af synergierne fra den fælles vagtcentral, som Nordjyllands Beredskab deler med Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Falck, siger Arne Boelt.

For konstitueret direktør i Nordjyllands Beredskab, Per Vedsted, har det været afgørende, at der i aftalen er perspektiver og fleksibilitet for fremtidens nordjyske beredskab.

- Aftalen indeholder fælles incitamenter for innovation, som bygger videre på igangværende udviklingsprojekter, siger han.

Hos Falck er der også stor glæde over, at et langvarigt nordjysk samarbejde kan fortsætte.

- Vi er stolte over at forsætte samarbejdet med Nordjyllands Beredskab og vil gøre os umage med at sikre at nordjyderne har et stærkt og sammenhængende beredskab af høj kvalitet, siger divisionsdirektør Diana Sørensen.

Nordjyllands Beredskab forebygger og afhjælper brand og varetager redning samt miljø- og klimaopgaver i de 11 nordjyske kommuner. Det drejer sig om Hjørring, Morsø, Brønderslev, Frederikshavn, Jammerbugt, Læsø, Rebild, Thisted, Mariagerfjord, Vesthimmerland og Aalborg Kommune. Beredskabet servicerer flere end 585.000 borgere og dækker et areal på 7.878 km2. Det er dermed geografisk set landets største beredskab.

Falck slukker brand i mere end halvdelen af Danmarks kommuner, og årligt rykker Falcks brandmænd ud til ca. 15.000 meldinger om brand. Falck har tilknyttet ca. 275 fuldtidsansatte og 2.500 deltidsansatte brandmænd. 

Emner

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale