Gå til indhold
Sibirisk kulde har givet ekstraordinær travlhed hos Falck

Pressemeddelelse -

Sibirisk kulde har givet ekstraordinær travlhed hos Falck

Telefonerne har de seneste dage kimet lystigt på Falcks vagtcentral i Kolding.

Her modtager Falck alle opkald fra nødstedte bilister, der har behov for assistance på vejene, og denne uge har disponenterne haft usædvanligt travlt.

- Vi har modtaget omtrent 8.000 opkald siden tirsdag, hvor kulden for alvor tog fat. Folk har ringet fra hele landet, men særligt på Bornholm samt i bæltet henover Sydjylland, Fyn og det sydlige Sjælland har vi haft meget travlt, siger Aase Damgaard, der er driftskoordinator hos Falck.

Døde batterier og store snedriver

Den såkaldte ’sibiriske kulde’ kom til Danmark tidligere på ugen, og de usædvanligt lave temperaturer har blandt andet taget livet af mange bilers batterier, viser statistik over de seneste dages opkald.

Derfor har Falcks reddere ofte trådt til med startkabler og en hjælpende hånd, særligt i de travleste morgentimer.

- Derudover har de store mængder sne i nogle områder betydet, at både lastbiler og personbiler har sat sig fast i snedriverne. Vi har måttet trække usædvanligt mange biler fri de seneste dage, siger Aase Damgaard.

Måler man alene på statistikken fra Falck, var onsdag den værste dag for danske bilister. Her modtog vagtcentralen flere end 3.000 opkald, der havde med vintervejret og de lave temperaturer at gøre.

Emner

Kategorier


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjeneste og healthcare. Med mere end 100 års erfaring samarbejder Falck med kommunale og nationale myndigheder for at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 35 lande og har flere end 37.300 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale