Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Falck øger brugen af samarbejdspartnere til siddende patienttransport og afskediger 570 medarbejdere

Konkurrencesituationen på markedet for siddende patienttransport får nu Falck til at ændre leverancemodellen på forretningsområdet, hvor ikke-akutte patienter hentes i hjemmet og følges til f.eks. en afdeling på et hospital, lægeklinikker og ambulatorier. Virksomheden indgår aftaler, så alle kørsler senere i år varetages af eksterne samarbejdspartnere. I dag gælder det for omkring hver femte kørsel.

”Vores kunder og patienter vil få den samme gode service som i dag. De taler fortsat med en Falck-medarbejder, når de bestiller en kørsel. Vi udvælger samarbejdspartnere, og vi tager ansvaret for, at vores kunder og patienter får samme gode service, som de kender i dag. Vores patienter vil fortsat blive hentet ved døren og afleveret på det behandlingssted, de skal til, ” siger Jakob Bomholt, der er executive vice president i Falck.

Den øgede brug af samarbejdspartnere sker for at øge Falcks muligheder for at vinde nye kontrakter på markedet for siddende patienttransport.

"Vi opererer i dag på omkostningsvilkår, der er 15-20% højere end vilkårene på det øvrige marked for siddende patienttransport. Uden tilpasning af vores leverancemodel vil Falck i løbet af kort tid ikke længere være i markedet for siddende patienttransport,” siger Jakob Bomholt.

Med ændringen afskediger Falck 570 hel- og deltidsmedarbejdere, der i dag arbejder med siddende patienttransport. 250 af de 570 afskedigede medarbejdere afskediges som en konsekvens af, at Falcks kontrakt om siddende patienttransport med Region Hovedstaden udløber senere i år. Afskedigelserne sker med virkning fra udgangen af september 2018.

"Vi beklager, at vi må sige farvel til dygtige medarbejdere. Mange har været ansat i mange år og yder en stor indsats. Vores opgave er nu at sikre, at vores medarbejdere kommer videre i gode job," siger Jakob Bomholt.

Falcks og 3F’s uddannelsesfond har i den forbindelse afsat midler til efter- og videreuddannelse af afskedigede medarbejdere, ligesom Falck tilbyder medarbejderne psykologhjælp i opsigelsesperioden.


Yderligere oplysninger, kontakt venligst Falcks presseafdeling på tlf. 7022 0307.


Om siddende patienttransport

Falcks siddende patienttransport er ikke-akut kørsel med patienter, der hentes i hjemmet og følges hele vejen til f.eks. en afdeling på et hospital, lægeklinikker og ambulatorier. Kørslerne foregår i biler uden udrykning og ofte med plads til kørestole og andre hjælpemidler.

Emner

Kategorier


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjeneste og healthcare. Med mere end 100 års erfaring samarbejder Falck med kommunale og nationale myndigheder for at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 35 lande og har flere end 37.300 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale

Falck vil genskabe overskud gennem globale driftsmodeller efter yderligere tilbagegang i 2017

Falck vil genskabe overskud gennem globale driftsmodeller efter yderligere tilbagegang i 2017

Hovedpunkter fra Falcks regnskab for 2017:
Omsætning stort set uændret på 15.227 mio. kr. (2016: 15.109 mio. kr.) Driftsresultatet (EBITA) udgjorde DKK 2 mio. (2016: 758 mio. kr.). Overskudsgraden blev 0% (2016: 5,0%). Driftsresultatet var negativt påvirket af nedskrivninger på i alt 344 mio. kr. på tilgodehavender i den amerikanske ambulancetjeneste og på den regnskabsmæssige værdi af kundest