Gå til indhold
Polaris erhverver Falck Safety Services fra Falck

Pressemeddelelse -

Polaris erhverver Falck Safety Services fra Falck

Polaris og Falck har indgået aftale om, at Polaris overtager 100% af aktierne i Falck Safety Services Holding A/S og alle Safety Services-aktiviteter i Falck.

Salget af Falck Safety Services er i tråd med Falcks overordnede strategi om at fokusere på kerneforretningen. Falcks administrerende direktør Jakob Riis udtaler:

”Vi er i gang med at fokusere vores forretning og reducere kompleksiteten for at opbygge lederskab inden for vores kerneområder. Safety Services er markedsleder inden for sikkerheds- og beredskabstræning. I løbet af de seneste år har Safety Services reduceret deres omkostninger betydeligt og er nu godt på vej med det turnaround, som blev iværksat efter krisen i olie/gas-industrien. Vi har evalueret det fremtidige ejerskab af Safety Services, og vi tror på, at Polaris kan tilføre det fokus og den finansielle kapacitet, som er nødvendig for at udbygge Safety Services’ lederskab.”

Polaris er en danskejet kapitalfond med aktiviteter i en lang række industrier og erfaring med opbygning af vækstvirksomheder, herunder leverandører af kritiske services til blandt andet vindmølleindustrien. Partner og CFO i Polaris Henrik Bonnerup siger:

”Safety Services er en spændende og globalt førende virksomhed med det største udbud af nationalt og internationalt akkrediterede træningsforløb i verden. Vi ser gode vækstmuligheder i virksomhedens markeder, hvor stadig højere krav til sikkerhed og en øget grad af outsourcing til professionelle partnere skaber et stort potentiale. Safety Services’ kompetente medarbejdere, unikke tilbud til kunderne og stærke markedsposition danner et godt udgangspunkt for at skabe vækst og opbygge en endnu stærkere forretning baseret på kundeservice i verdensklasse og globale driftsmodeller.”

Torben Harring fortsætter som CEO for Safety Services under Polaris’ ejerskab. Han siger:

“Polaris’ ejerskab styrker Safety Services. Som følge af nedgangen i olie/gas-industrien gennemførte vi en grundig og nødvendig global omkostningstilpasning og reducerede vores omkostningsbase med en tredjedel. Samtidig påbegyndte vi en strømlining af forretningen. Med forventningen om at forbedre vores lønsomhed betydeligt og med Polaris som en ny stærk ejer, parat til at understøtte vores vækst, kan vi nu fokusere fuldt ud på at accelerere transformationen og udviklingen af vores forretning. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Polaris.”

Parterne oplyser ikke salgsprisen og forventer closing i løbet af september 2018.


Kontakt

Falcks pressetelefon: +45 7022 0307 eller skriv til comms@falck.com
Polaris, Henrik Bonnerup: +45 2166 8766 eller hb@polarisequity.dk


Om Falck Safety Services (www.falcksafety.com) Falck Safety Services er en førende udbyder af sikkerheds- og beredskabstræning til høj-risiko-industrier som olie & gas, den maritime sektor og vindmølleindustrien. Falck Safety Services uddanner medarbejdere i sikker adfærd og håndtering af kritiske situationer med det formål at forhindre ulykker og skader. Falck har opbygget disse aktiviteter fra grunden i Danmark og skabt en international forretning med 1.000 medarbejdere på 33 centre i 20 lande verden over.

Om Polaris (www.polarisequity.dk) Polaris er en dansk/svensk kapitalfond med hovedsæde i København, som investerer i veletablerede mellemstore virksomheder i Norden. Polaris har siden 1998 rejst 4 fonde med mere end 9 mia. kr. i kapitaltilsagn. Polaris’ investeringsfokus er virksomheder med vækst- samt udviklingspotentiale. Polaris har til dato investeret i 38 virksomheder, hertil kommer flere end 60 tillægsinvesteringer til porteføljevirksomhederne. Polaris ejer i dag 13 virksomheder med en samlet omsætning på 7 mia. kr. og 5.000 ansatte.

Emner

Kategorier


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjeneste og healthcare. Med mere end 100 års erfaring samarbejder Falck med kommunale og nationale myndigheder for at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 35 lande og har flere end 37.300 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale