Gå til indhold
Falck sætter AI og droner på agendaen under statsbesøg i Berlin

Pressemeddelelse -

Falck sætter AI og droner på agendaen under statsbesøg i Berlin

Som førende leverandør af sundhedsydelser, og blandt verdens mest avancerede ambulancetjenester, deltager Falck i royalt statsbesøg i Berlin om bæredygtighed. Falck bidrager med visioner for fremtidens ambulancer og perspektiver for brugen af droner og kunstig intelligens i sundhedssektoren.

Rammen for statsbesøget er for Falcks vedkommende bæredygtighed i sundhedssektoren, der er et vigtigt politisk område i Tyskland og et område, hvor Danmark gennem blandt andre Falcks kan inspirere og dele erfaringer. Tyskland er en vigtig handelspartner for Danmark og for Falck, der står for ambulance og patienttransport i over 70 forskellige lokationer fordelt på seks tyske delstater.

Falck har innoveret ambulancebårne sundhedsløsninger, siden den første ambulance kom på gaden i 1925, og ambitionen er at fortsætte med at sætte nye innovationstiltag i søen og sætte nye standarder for sundhedsydelser.

”Det ligger dybt i Falcks DNA at nytænke og tage nye teknologier i brug for at udvikle vores præhospitale- og ambulanceydelser. Det er blandt andet grunden til, at ambulancer i dag ikke primært handler om transport, men er en fremskudt behandlingsenhed, hvorfra læger og paramedicinere foretager første behandling af kritisk syge og tilskadekomne patienter. Jo bedre vi bliver til at diagnosticere og behandle i ambulancen desto bedre bliver prognosen for patienten, og derfor er det så afgørende, at vi fortsætter med at udvikle på det eksisterende,” siger Jakob Riis adm. direktør i Falck.

Falck arbejder i dag på at implementere kunstig intelligens i ambulancer. Ud fra stemmeføring kombineret med de symptomer, der nævnes af reddere eller patienten fx blodtryg, iltmætning, koldsved, smerter mv. så sammenkører teknologierne data ud fra tidligere lignende situationer. Kunstig intelligens kan dermed være en god støtte til diagnostikken, så den rette behandling af patienten igangsættes hurtigst muligt.

Droneteknologien en hjælp særligt i yderområder
Et andet område, hvor Falck ser store muligheder for udvikling, er transport og mobilitetsområdet. Brugen af droner i sundhedsvæsenet rummer et kæmpe potentiale og kan både redde liv og skabe mere tryghed for borgere i yderområder. Falck er godt i gang med at teste droner på Ærø.

”I takt med droneteknologiernes modenhed ser vi et stort potentiale for at optimere det præhospitale område og vores ambulancetjeneste. Dronerne kan være et fantastisk supplement til fx borgere, der bor langt væk fra et hospital og dermed kommer tættere på specialiseret hjælp, ligesom blodprøver og livsvigtig medicin hurtigere kommer frem. På længere sigt vil de bemandede droner kunne transportere en paramediciner hurtigt til et skadested og dermed nå ud til patienterne hurtigere. Det er vores ambition at gøre bemandede droner til en integreret del af vores ambulancetjeneste lige så snart, det bliver muligt,” siger Jakob Riis.

Målsætningen er, at de første borgere inden 2025 bliver behandlet af paramedicinere, der flyver i droner.

Under statsbesøget vil det være muligt at se Falcks nyeste drone, der indeholder den nyeste droneteknologi og måler et vingefang på 2.4 meter.

Emner

Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 30 lande og har omkring 27.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale