Gå til indhold
Falck overtager træningsområdet i Gribskov kommune

Pressemeddelelse -

Falck overtager træningsområdet i Gribskov kommune

Tirsdag den 21. marts underskriver Falck en ny kontrakt med Gribskov Kommune, hvor Falck fra den 1. juni overtager den samlede kommunale træningsopgave, og skal hermed hjælpe borgere i Gribskov med deres genoptræningsforløb.

Som ansvarlig leverandør for hele det kommunale træningsområde i Gribskov Kommune vil Falck stå for genoptræning efter sundhedsloven §140 og vedligeholdelsestræning og genoptræning uden en genoptræningsplan efter servicelovens §86. Derudover skal Falck hjælpe borgere med kronisk sygdom, så der laves sundheds- og fysiske forløb, der kan forebygge genindlæggelser og hjælpe med at borgerne kan klare sig bedst muligt i eget hjem.

Falck har mange års erfaring fra hele Norden med arbejdet inden for træning, forebyggelse og udarbejdelsen af forløb, der skal hjælpe sygemeldte medarbejdere godt tilbage til arbejdsmarkedet, men genoptræning i kommunalt regi er et nyt område for Falck. Det nye område ligger dog fint i forlængelse med Falcks øvrige sundhedsydelser til både private, virksomheder og offentlige kunder.

”Vi takker Gribskov Kommune for en god proces og for tilliden. Det er en meget vigtig samfundsopgave, der er stort fokus på, og vi glæder os til sammen med vores nye kolleger i træningsindsatsen, at arbejde videre med de gode indsatser på området, så vi sammen sikrer nogle målrettede, sammenhængende og effektive genoptræningsforløb for borgerne i Gribskov,” siger Anette Damgaard, der er direktør for Falcks sundheds- og beskæftigelsesindsatser i Norden.

Med den nye aftale overgår de eksisterende træningstilbud, nye træningsfaciliteter og de tilknyttede fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, administrative medarbejdere og ledere til Falck.

I Gribskov Kommune er man også glad for, at der nu er fundet en leverandør til den samlede træningsopgave:

”At hjælpe borgerne, når de har mest brug for det er en vital og vigtig opgave, og jeg er glad for, at vi har fundet en god samarbejdspartner i Falck, og vi ser frem til at vi sammen skal sikre nogle gode fysiske og digitale forløb for vores borgere,” siger Helle Lund, Udvalgsformand for Ældre, Social og Sundhed.

Selvom genoptræningsområdet er nyt, så er samarbejdet med Kommunen og varetagelsen af borgerne ikke helt fremmed for Falck, der i dag både hjælper kommunens borgere i beskæftigelsesindsatsen, under sygetransport og i ambulancerne i de akutte situationer.

Emner

Kategorier

Regions


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 26 lande og har omkring 25.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale