Gå til indhold
Falck og Trafikverket vil bruge droner til trafikoverblik

Pressemeddelelse -

Falck og Trafikverket vil bruge droner til trafikoverblik

Akut- og sundhedsvirksomheden Falck har netop indgået en ny kontrakt med Trafikverket i Stockholm, hvor droner nu skal bruges til at skabe et hurtigere realtidsoverblik over trafikken, når der sker trafikulykker, og hermed mindske risikoen for kødannelse og intens trafikbelastning.

Trafikverket og Falck har udvidet deres samarbejde og har nu tilføjet en ny innovativ droneløsning til at assistere, når der sker ulykker på vejene i Stockholm. Den nye droneløsning giver fleksibilitet for vejpersonalet og giver realtidsoverblik over trafikken, hvilket vil afbøde trængsel på vejene med en hurtig og præcis reaktion baseret på data fra dronen. Dette vil gøre det lettere at omdirigere trafikken, undgå unødigt tidsspilde for bilisterne og reducere CO2-udledningen fra biler, der holder i kø på vejene.

"Der er så stort et potentiale i at bruge droner i forhold til at forbedre trafikflowet og reducere flaskehalse og køer. Vi er derfor glade for, at Trafikverket er åbne for at udforske nye teknologier i vores samarbejde, så vi kan forbedre trafiktiderne og reducere brændstofforbruget," siger Frederik Hiort af Ornäs, administrerende direktør i Falck Ambulance Sverige.

Når uheld opstår, er responstid og overblik afgørende for at træffe en hurtig beslutning om at allokere det rigtige personale og udstyr til at hjælpe og sikre trafikstrømmen.

"Ved at overvåge ulykker fra et droneperspektiv vil borgerne i Stockholm opleve en mere jævn trafik på vejene, og i mellemtiden kan vi reducere forureningen fra køretøjer, der holder i kø på grund af ulykker. Droner er generelt en mere bæredygtig løsning, og vi ved fra forskning, at når man reducerer trængslen, så kan CO2 -udledningen også reduceres med op til 10 %," siger Nicolai Laugesen, ansvarlig for Falcks droneaktiviteter.

Dronen er tøjret i en ledning, som både øger udholdenhed og en mekanisk sikkerhed ved flyvningen. Dronen kan frigives og fungere uden ledningen, når det er nødvendigt.

Emner

Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 26 lande og har omkring 25.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale