Gå til indhold
Falck kickstarter transition til grøn flåde

Pressemeddelelse -

Falck kickstarter transition til grøn flåde

Med 50 nye el-biler på vejene til patienttransport har Falck påbegyndt rejsen med at skifte sin flåde fra diesel til el. I løbet af 2022 tester Falck ligeledes brugen af de første el-ambulancer.

Falck er i fuld gang med at omstille sin siddende patienttransport til en grønnere flåde med omstillingen til 50 nye el-biler. De nye el-biler skal køre danskerne til helbredsaftaler - eksempelvis læge, tandlæge, fysioterapeut, høreklinik m.m. Falck driver en større kontrakt for Region Hovedstaden, hvor der i forvejen indgår 10 elbiler til siddende patienttransport, og nu følger så 50 mere til Falcks kunder med et abonnement inden for sundhed og befordring.

100% el-bilspolitik
Falck har indført en 100% el-bilspolitik i Danmark. Det betyder, at alle nye personbiler, bestilt af Falck, i fremtiden skal køre på el. Personbilerne i Falck inkluderer 130 personbiler fra Falcks stationer, 360 biler til siddende patienttransport samt 130 firmabiler. Personbilerne i Danmark udgør 56 % af Falcks samlede globale flåde af personbiler. Overgangen til el-biler er ligeledes i fuld gang i Falcks øvrige markeder.

Falcks målsætning er, at man i Danmark i 2026 har omstillet mindst 90% af bilerne fra siddende patienttransport til el, foruden alle firma- og stationsbiler.

"I Falck vil vi gerne bidrage til at forbedre folks sundhed og trivsel med mindst mulig påvirkning af miljøet og samfundet omkring os. Falcks største direkte påvirkning af miljøet stammer fra vores flådes brændstofforbrug, og derfor er det en god start, at vi nu har fået 50 nye el-biler ud at køre på vejene. Bilerne er allerede blevet godt modtaget af både medarbejdere og vores kunder,“ siger Michala Fischer-Hansen, som er Executive Vice President for Consumer and Technical services i Falck.

50% Reduktion af direkte CO2 udledninger inden 2030
De nye el-biler er blot et af de initiativer, som Falck har igangsat for at sikre en grøn omstilling af koncernen. Falck indsætter i juni 2022 også tre vejhjælpsbiler i Danmark, som kører el. Bilerne er bygget til lettere vejhjælp, og er af typen Mercedes eVito Tourer.

Med et af verdens mest avancerede ambulancetjenester i Europa og USA, har Falck også et højt fokus på, hvordan CO2-aftrykket reduceres fra de tungere køretøjer som ambulancer, der på globalt plan udgør 80 % af Falcks direkte CO2-udledninger. Falck har en ambition om at omstille sine ambulancer til el, eller andre vedvarende energikilder på sigt, når teknologien er moden til det. Det er Falcks forventning, at den første prototype på en elektrisk ambulance vil være klar til test i Region Hovedstaden senere i 2022. I Falck arbejdes der også målrettet med forebyggelse og innovation, der gør, at færre patienter behøver at blive hentet af en ambulance.

“Den grønne omstilling i Falck handler både om at reducere CO2-udledninger for vores eksisterende ydelser, men det handler også om at gentænke, hvordan vi leverer vores ydelser på en mere bæredygtig måde til gavn for både klimaet og dem, der har brug for vores hjælp. Vi arbejder med sundhedsdroner, der kan erstatte kørende transport, vi undersøger teknologier, der kan forebygge indlæggelser og forsøger løbende at udfordre, hvordan vi kan skabe mere bæredygtige leverancer og løsninger,” siger Jakob Riis, CEO i Falck.

Falck har et mål om at reducere egne direkte CO2-udledninger med 50% fra 2021 til 2030, og har en intention om, at forpligte sig til Science Based Targets initiativet i 2022.

Fakta om elbiler til siddende patienttransport

  • Elbilerne udleder hverken CO2, Nox eller partikler, når de kører på vejene. De er desuden støjsvage.
  • De 50 elbiler er fordelt på 45 VW ID.4 Pro Performance og 5 Skoda Enyaq.
  • Bilerne er bestilt med udvidede ’Assistent-’ og ’Komfort-pakker’, så sikkerhed og komfort er i højsædet.

Emner

Kategorier

Regions


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 29 lande og har omkring 33.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale