Gå til indhold
Falck frasælger sin vejhjælpsforretning i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen

Pressemeddelelse -

Falck frasælger sin vejhjælpsforretning i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen

Som en del af en langsigtet strategi om at udvikle sig som en integreret sundhedsforretning har Falck i dag solgt sin vejhjælpsforretning i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen til Gjensidige Forsikring i Norge. Transaktionen omfatter ikke Falcks vejhjælpsforretning i Danmark.

Efter at have drevet vejhjælpsforretning i mere end 70 år i Norge og Sverige og mere end 25 år i Finland, skifter Falcks vejhjælpsforretning nu hænder, idet det norske forsikringsselskab Gjensidige overtager ejerskabet i Sverige, Norge, Finland og Baltikum. Falck er førende leverandør af vejhjælp i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen med et landsdækkende franchisenetværk sammenholdt med et stærkt branchekendskab og fleksible arbejdsgange.

Falcks vejhjælpsforretning dækker alle typer køretøjer, som bruges i tilfælde af ulykker eller nedbrud og udbydes til private og offentlige kunder og erhvervskunder og dækker hele Europa. Falck har mere end 1.400 køretøjer i sit franchisenetværk med 370 lokationer over hele Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen. I 2020 besvarede Falcks vejhjælpsforretning 840.000 opkald og foretog 280.000 assistancer og transporter.

“De services, som Falcks vejhjælpsforretning tilbyder, vil være et naturligt supplement til vores produkter på mobilitetsområdet og øge servicen til vores kunder. Falcks vejhjælpsforretning er en yderst kompetent organisation. Vi ser et signifikant potentiale i at videreudvikle disse services yderligere og ser frem til udforske mulighederne for at skabe mere værdi for både kunder i Gjensidige og i Falcks vejhjælpsforretning sammen med Falcks vejhjælpsorganisationen,” siger Helge Leiro Baastad, CEO i Gjensidige.

Frasalg i overensstemmelse med Falcks strategi
Transaktionen er i overensstemmelse med Falcks strategi om at udvikle sig som leverandør af integrerede sundhedsydelser. I overensstemmelse med dette besluttede Falck i 2020 at frasælge forretninger med begrænset strategisk fokus – inklusive de førnævnte nordiske vejhjælpsforretninger – for at fokusere på kerneforretningen og investere i at blive leverandør af integrerede sundhedsydelser.

“Frasalget gør det muligt for Falck at investere yderligere i at blive leverandør af integrerede sundhedsydelser, som skal imødekomme folks sundhedsbehov gennem hele livet. Det er en succesfuld forretningsenhed og nogle meget kompetente medarbejdere, som vi overdrager. Det er altid trist at sige farvel til kompetente og dygtige medarbejdere, men jeg er glad for, at vi har fundet en ambitiøs ejer, som har et stærkt ønske om at investere i vejhjælpsforretningen uden for Danmark og dermed sikre yderligere udviklingsmuligheder for vores kolleger,” siger Jakob Riis, koncernchef i Falck.

Falcks danske vejhjælpsforretning er ikke en del af transaktionen, da denne er en integreret del af Falcks kerneforretning, som skal servicere sin mangeårige kundebase med nye sundhedsydelser.

Frasalget er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og det norske finanstilsyn. Closing forventes at finde sted i Q1 2022.


Fakta om transaktionen

Falck har solgt sin vejhjælpsforretning i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen til Gjensidige Forsikring i Norge til en pris på SEK 1,4 mia.

  • Gjensidige Forsikring i Norge køber Falck Redning AS (Norway), Falck Räddningskår AB (Sweden) og Falck Oy (Finland, Estland og Litauen).
  • Transaktionen omfatter ikke Falcks vejhjælpsforretning i Danmark.
  • Falcks vejhjælpsforretning i Sverige, Norge, Finland, Estland og Litauen har +260 dygtige medarbejdere og eksperter, som arbejder i call centre, erhvervs- og vejhjælpsfunktioner og i stærke administrative funktioner.
  • Frasalget er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og Falck vil derfor fortsat eje forretningen i en overgangsperiode.

Emner

Kategorier

Regions


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 30 lande og har omkring 27.000 medarbejdere.

Kontakt

Alice Klitholm Duch

Alice Klitholm Duch

Pressechef i Falck +45 21 83 78 98

Relateret materiale