Gå til indhold
Falck køber den norske sundhedsleverandør Frisk Gruppen

Pressemeddelelse -

Falck køber den norske sundhedsleverandør Frisk Gruppen

Falck styrker sin position på det skandinaviske marked for sundhedsservices til både det offentlige, forsikringsselskaber og private virksomheder gennem et opkøb af den norske virksomhed Frisk Gruppen, der leverer beskæftigelsesrettede og sundhedsfremmende indsatser i Norge.

Falck tager nu næste skridt i retning mod at blive en integreret sundhedsserviceleverandør. Det sker med opkøbet af Frisk Gruppen i Norge, der i 2021 forventer at omsætte for cirka 800 mio. NOK og består af de tre divisioner Frisk Utvikling, Aktimed Helse og Frisk Spesialist, der hjælper det offentlige med at få folk tilbage i arbejde og yder sundhedsservices til virksomheder. Opkøbet af Frisk Gruppen betyder, at Falck fremover kan være en endnu bedre partner for sine skandinaviske kunder.

”Vi ser et rigtig godt strategisk fit mellem Frisk og Falck. Vi har i dag en stærk position på markedet for sundhedsservices i Skandinavien. Med opkøbet får vi 700 nye kompetente kollegaer og en stærk nordisk tilstedeværelse i tråd med vores strategi om at udvikle Falck som en integreret sundhedsforretning med dedikerede sundheds- og arbejdsmarkedsydelser til private, det offentlige og erhvervslivet,” udtaler Jakob Riis, administrerende direktør i Falck.

Vækstpotentiale indenfor sundhedsydelser
Falck oplever en stigende efterspørgsel efter sundhedsservices indenfor både det forebyggende, behandlende og rehabiliterende område. Dette skyldes blandt andet et øget fokus fra såvel offentlig som privat side på at holde medarbejdere sunde og få dem hurtigt tilbage på arbejde igen efter sygdom.

““Flere har fået øjnene op for vigtigheden af medarbejdersundhed og trivsel, og vi ser et vækstpotentiale i både Danmark, Sverige og Norge indenfor sundhedsservices til både private virksomheder, forsikringsselskaber og det offentlige. Opkøbet styrker Falcks position som sundhedsleverandør og mulighed for at udvikle og tilbyde relevante produkter. Sidst men ikke mindst giver opkøbet et godt fundament for at tilbyde sundhedsydelser til private i Skandinavien – et område, hvor vi i dag allerede har en stærk position i Danmark og forventer en stigende efterspørgsel fremover,” siger Jakob Riis.


Stærkt match
Frisk Gruppen blev oprindelig dannet som Din Utvikling i 2004 og har siden vokset sig til sin nuværende størrelse med 90 lokationer fordelt over hele Norge og som den største leverandør af beskæftigelsesrettede services til Arbeids- og velferdsetaten (NAV) i Norge og markedsledende indenfor medarbejdersundhed og rehabilitering.

“Falck og Frisk Gruppen er et rigtigt godt match – såvel fagligt, kulturelt og strategisk. Begge virksomheder arbejder målrettet på, at flere kan vågne op til et sundt liv hver morgen. Falck kan bidrage med globale erfaringer og er langt med udviklingen af nye digitale services som Falck Pulse. Omvendt er Frisk Gruppen en stærk og veletableret spiller i Norge, som kan bidrage til at vækste Falcks skandinaviske sundhedsforretning,” siger Hilde Britt Mellbye, CEO Frisk Gruppen.

Købet er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Fakta om Frisk Gruppen

  • Knap 700 medarbejdere
  • Består af de tre divisioner Frisk Utvikling, Aktimed Helse og Frisk Spesialist
  • 90 lokationer fordelt over Norge

Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 30 lande og har omkring 27.000 medarbejdere.

Pressekontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale