Gå til indhold
Falck udleverer gratis hjemmetests til positivtestede

Nyhed -

Falck udleverer gratis hjemmetests til positivtestede

For at mindske smittespredningen op mod jul, vil Falck udlevere gratis testkits til de borgere, der tester positive for COVID-19 på Falcks testcentre. Initiativet kører frem mod den 24. december, og skal gøre det nemmere for danskerne at bremse smittekæder i juledagene.

Coronasmitten stiger desværre hastigt i øjeblikket og smittespredningen forventes at stige yderligere hen over julen, hvor mange familier mødes fra nær og fjern. En positivtest sætter ikke alene julen over styr, men resulterer også i et øget pres på testcentrene.

I kampen for at reducere smittespredningen hen over julen vil Falck fra tirsdag den 21. december til fredag den 24. december udlevere gratis testkits med antigentest til de borgere, der tester positiv i Falcks testcentre. Testkittene skal give husstande med positivtestede muligheden for at teste husstandens øvrige medlemmer med det samme og hermed reducere risikoen for smittespredning i dagene op til jul.

“Vi mærker en enorm høj efterspørgsel på tests fra både virksomheder og private. Vi vil gerne være med til hurtigt at bremse smittekæder og ønsker med dette initiativ at få testene bragt ud til de familier og husstande, hvor smittespredningen er en særlig udfordring her op til jul. Det store smittetryk presser samtidig den øvrige testindsats, og med udleveringen af gratis testkits til de positivtestede, ønsker vi at øge tilgængeligheden til tests og få testene ud, hvor de vil gøre allermest gavn,” siger Adm. Direktør Jakob Riis.


Testkits på vej ud til testcentrene
Falck er i fuld sving med at få transporteret testkits til hjemmetest ud til Falcks testlokationer. De testkits som de positivtestede får udleveret fra 21. december, er samme CE-godkendte antigen-tests, som Falck anvender i de nationale testcentre og ude på virksomhederne.

“Vi er ved at køre testkittene ud til Falcks testcentre i Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Nordjylland, så vi er klar til at påbegynde udleveringen af hjemmetests til positivtestede og deres familier fra i morgen på vores testcentre. Vi vil løbende evaluere indsatsen og håber dette initiativ kan hjælpe familier og husstande, hvor en positiv test lige op til jul udgør en særlig udfordring,” fortæller Ambulancedirektør Jørgen Mieritz.

Initiativet løber fra 21. december til 24. december, og der vil blive udleveret to testkits med i alt 10 hjemmetests på Falcks testcentre i Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Sjælland og i Københavns- og Aalborgs lufthavn, hvor Falck har testcentre.

Falck er samtidig i dialog med myndighederne om et nationalt initiativ, men indtil der findes en løsning her, så startes indsatsen i Falcks egne testcentre.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale