Gå til indhold

Nyhed -

Falck samler danske ambulanceaktiviteter i en separat enhed

Redningskoncernen Falck fokuserer nu sine danske ambulanceaktiviteter og patientbefordring i en separat enhed, Falck Emergency Danmark, med egen ledelse. Det sker for at forenkle den nuværende struktur og dermed sikre endnu større fokus på at tilbyde høj kvalitet på konkurrencedygtige vilkår til de danske regioner.

”Falcks samarbejde med - tidligere amterne og nu - regionerne har gradvist ændret sig fra at være et tæt partnerskab til at være et mere traditionelt kunde-leverandørforhold. Denne udvikling forventer vi vil blive intensiveret de kommende år, hvor regionerne målrettet søger efter konkurrence til Falck. Det er den udvikling, vi nu tilpasser os,” siger Peter Schütze, bestyrelsesformand i Falck.

Han forklarer, at Falck med omstruktureringen nu får en ledelse i Falck Emergency Danmark, som alene skal have fokus på at sikre, at Falck er fuldt konkurrencedygtig på kombinationen af kvalitet og pris i de kommende udbud.

”Rundt omkring i verden er vi den udenlandske operatør, som kommer og udfordrer andre selskaber på deres hjemmemarkeder. Vi står stærkt ude i verden, fordi vi med udgangspunkt i Danmark har opbygget en know-how, som få andre ambulanceoperatører i verden kan matche. På baggrund af vores historiske position i Danmark har vi nok været lidt sene til at erkende, at vi må forvente, at andre på samme måde udfordrer os på vores hjemmemarked. Falck er ikke selvskrevet til at være hele Danmarks ambulancetjeneste,” siger Peter Schütze.

Jakob Just-Bomholt, der er CEO for Falcks globale emergency-aktiviteter, understreger, at Falck fortsat ser sig selv som en vigtig spiller i den danske ambulancetjeneste.

”Med den nye organisation på ambulanceområdet er jeg sikker på, at regionerne vil opleve et Falck, som er 100 pct. klar til de kommende ambulanceudbud og en stigende konkurrence på netop dette område,” siger Jakob Just-Bomholt og fortsætter: ”Den danske ambulancetjeneste udgør knap 15 pct. af Falcks samlede omsætning og indtjening og vil fortsat være en meget vigtig del af Falck. Den udgør en væsentlig del af virksomhedens DNA, nemlig ønsket om at gøre en forskel for mennesker, der behøver hjælp.”

Falck Emergency Danmark får Jørgen Mieritz som ny chef med reference til Jakob Just-Bomholt. Jørgen Mieritz har indtil nu været direktør for Falcks aktiviteter i Region Hovedstaden. Falck Emergency Danmark får en samlet omsætning på knap to mia. kr.

Fakta

Falck Emergency Danmark:

  • Antal ambulancereddere: 2.039
  • Antal ambulancer: 389
  • Antal stationer: 99
  • Årligt antal udrykninger og patienttransporter: 630.000

For yderligere oplysninger kontakt venligst Falcks kommunikationsdirektør Morten Jeppesen på telefonen: 23 37 98 58.

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale