Gå til indhold
Undgå rygskader i påsken

Pressemeddelelse -

Undgå rygskader i påsken

Påsken er højsæson for havearbejde, men det er desværre også højsæson for rygskader grundet overbelastning eller forkerte arbejdsstillinger under havearbejdet.

Temperaturen stiger, forårssolen titter frem og påsken står for døren – det betyder, at det kribler i de grønne fingre for haveejerne. Men når danskerne tager hul på forårsrengøringen i haven med spade, hækkesaks og trillebør, så følger også en række rygskader, ømme led og muskler.

”Vi får altid rigtig mange henvendelser når forårssolen rammer de danske haveejere. Det er sundt at bruge kroppen, og havearbejde kan også være god motion, men det er vigtigt, at man ikke laver en koldstart. Havearbejde er hårdt for kroppen, især hvis man ikke har brugt kroppen hen over vinteren,” siger Laura Höger, der er fysioterapeut i Falck.

Hos Falck, der har over 600 fysioterapeuter, giver forårsdagene øgede henvendelser.

”Udfordringen med havearbejde er, at det ofte foregår i foroverbøjede stillinger, og at man laver samme bevægelse over lang tid, det belaster især lænderyggen. Særligt udsatte er danskere med stillesiddende arbejde, som belaster de samme led, og ikke er vant til denne type af fysisk arbejde,” fortsætter Laura Höger.

Skader og overbelastning kan undgås ved at forberede kroppen til havearbejdet.

5 gode råd til at undgå skader

  • Start i det små og varm kroppen op inden med en gåtur, sving godt med armene

  • Varier imellem riv, grav, lug og slæb, så der skiftes arbejdsstillinger

  • Ned i knæ, når der løftes og undgå at være foroverbøjet for længe ad gangen.

  • Undgå vrid i ryggen - lad næsen pege samme vej som fødderne

  • Husk pauser – og giv ryggen en pause ved at sætte hænderne i lænden og svaje i ryggen. Gentag gerne 10 gange

Related links

Emner

Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 29 lande og har omkring 33.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07