Gå til indhold
Tor Lønnum
Tor Lønnum

Pressemeddelelse -

Tor Lønnum stopper som Group CFO i Falck

Falcks CFO Tor Lønnum har fået nyt job udenfor Falck og forlader derfor sundheds- og redningskoncernen til maj næste år. Han fortsætter i rollen indtil udgangen af april 2022.

Group CFO Tor Lønnum har fået nyet job som partner i det norske investeringsselskab Kverva AS den 1. maj 2022 og stopper derfor i Falck næste år.

Tor Lønnum tiltrådte i september 2017 stillingen som Group CFO og medlem af The Executive Management Board i Falck med ansvar for finans, it og jura. Tor Lønnum har stået i spidsen for den finansielle turn around, som Falck har gennemført, der har betydet, at sundheds- og redningskoncernens indtjening er styrket, gælden er reduceret med 88% siden 2018, og EBITA-marginen øget fra 1,7% i 2018 til 5,5% i 2020.

”Tor har været en stor drivkraft i Falcks succesfulde turn around, som betyder, at Falck i dag har et stærkt finansielt udgangspunkt for at kunne gennemføre vores langsigtede strategi. Tor har opbygget et meget velfungerende finansteam og med hans fokus på at skabe kontinuerlige forbedringer og sund vækst efterlader han et varigt aftryk. Jeg har sat utrolig stor pris på samarbejdet og ønsker ham alt det bedste i den nye rolle,” siger Jakob Riis, CEO Falck.

Han suppleres af Peter Schütze bestyrelsesformand i Falck:

”Tor har skabt en professionel og global finansfunktion og været en rollemodel i hans arbejde som CFO og i forhold til bestyrelsen. Det har været en fornøjelse at se, hvordan han vedholdende har insisteret på at løfte barren og sammen med CEO Jakob Riis og den øvrige ledelse har sikret, at Falck i dag står i en økonomisk og forretningsmæssig stærk position.”

Hjem til Norge
Jobskiftet betyder, at Tor Lønnum efter mange år udenfor Norges grænser nu kan vende retur til hjemlandet.

”Efter mere end ti år i udlandet har jeg besluttet at tage imod et job i Norge og vende hjem med familien. Det har været en fantastisk rejse med Falck de sidste fire et halvt år, og jeg er stolt af, hvad vi har udrettet ikke bare finansielt, men også kulturelt og strategisk. Jeg har haft et tæt samarbejde med og stor støtte fra Jakob Riis, og det er et fundamentalt forandret Falck, som jeg forlader – om end med samme stærke mål om, at redde og forbedre menneskeliv,” siger Tor Lønnum.

Tor Lønnum fortsætter som CFO frem til udgangen af april 2022. Falck forventes at annoncere Tor Lønnums afløser i Q1 2022.

Emner

Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 30 lande og har omkring 27.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07