Gå til indhold
Træning i Aarhus kommune
Træning i Aarhus kommune

Pressemeddelelse -

Stærkt samarbejde om lyntest til skolelærere

1248 skoler i 52 kommuner kan nu selv tilbyde COVID-19 lyntest til deres lærere. I et stærkt samarbejde med KL, kommuner og skoler i tre regioner har Falck på fem dage uddannet og trænet en lang række medarbejdere. Det betyder, at de nu selv kan teste skolelærere og kolleger og dermed være med til at genåbne skolerne og byde elever fra 0- til 4.- klasse tilbage på forsvarlig vis.

Falck indgik 4. februar en aftale om at uddanne og levere testkit, værnemidler og øvrige nødvendige forbrugsvarer til alle skoler i Regionerne Nord, Midt og Syd. Med et akut behov for at få genåbnet skolerne på betryggende vis var der behov for nytænkning, en intens indsats og et stærkt samarbejde på tværs. Alle tre elementer gik over al forventning og resultatet er, at skolebørn fra 0- til 4. klasse kan komme tilbage til en længe savnet skolegang igen.

”Vi er utroligt glade for at være med til at løfte en så væsentlig opgave med sikker genåbning af skolerne. Det har været en kompleks og krævende opgave, men sjældent har vi oplevet så stort engagement, samarbejdsvilje og energi fra alle sider. Det gælder lige fra myndigheder, regioner og kommuner til de mange medarbejdere i kommunerne og vores team i Falck, der alle har ydet en fantastisk indsats for at gøre klar til en sikker skolestart,” siger Jakob Riis, CEO i Falck.

Aftalen omfatter alle folkeskoler, privatskoler og friskoler i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark, hvor Falck har uddannet og trænet et kommunalt beredskab af medarbejdere, der nu kan udføre podning af skolernes ansatte.

Det betyder, at der i løbet af de seneste fem døgn, er pakket og leveret 221.475 testkit. Der er udviklet og produceret uddannelsesmateriale, onlinekurser, fysisk undervisning og oprettet en hotline til podere og skolelærere, specielt udviklet til kommunerne, med lægelig backup fra Falck.

Den store og komplekse opgave er ledet af Ambulancedirektør Jørgen Mieritz, der blandt andet andet kunne trække på erfaringen fra etablering af de 49 lyntestcentre over hele landet, som Falck åbnede i december.

”Det har været en af min lange karrieres bedste oplevelser. Den samarbejdsvilje, vi har oplevet fra alle sider har været helt unik og stemningen har alle steder været, at man bare gerne ville have det til at fungere på bedste vis. Vi har haft et godt samarbejde med KL for at få det hele koordineret og Kommunerne har været særdeles positive og imødekommende. Vi har sammen været med til et af de første og mest afgørende skridt mod en genåbning af Danmark og helt ærligt, at se de børn komme i skole igen er noget af de mest givende, jeg længe har oplevet,” siger Jørgen Mieritz, der får det på plads i dag.

Der er også stor tilfredshed ude i kommunerne.

”Vi vil gerne takke for en rigtig god og godt tilrettelagt uddannelsesdag. De nyuddannede er allerede sendt i marken, så færdighederne kan afprøves”, udtaler centerchef Michael Dahlgaard fra Morsø Kommune.


Om Falck
Vi er optagede af menneskers velvære og udmærker os ved at redde og forbedre livet for folk i nød. Dette har gjort Falck internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare.

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 30 lande og har mere end 27.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07