Gå til indhold
Niels Smedegaard ny formand for Falcks bestyrelse

Pressemeddelelse -

Niels Smedegaard ny formand for Falcks bestyrelse

Valget af Niels Smedegaard som ny og uafhængig formand for sundhedskoncernen Falck fandt sted på bestyrelsesmødet den 27. januar 2022 og betyder, at Peter Schütze nu har givet stafetten videre efter syv år i formandsstolen. Peter Schütze forbliver i Falcks bestyrelse som menigt medlem.

”Gennem en fokuseret indsats har vi med en ny ledelse succesfuldt styrket og professionaliseret Falck og sikret et stærkt økonomisk fundament. Virksomheden står i dag solidt positioneret til vækst og videreudvikling,” siger Peter Schütze, som også er næstformand i bestyrelsen hos en af Falcks hovedejere, Lundbeckfonden. Afslutningsvis takker Peter Schütze bestyrelsen, Falcks administrerende direktør Jakob Riis og den øvrige ledelse for et rigtig godt samarbejde i en udfordrende periode.

Den nye bestyrelsesformand Niels Smedegaard har været medlem i Falcks bestyrelse siden 2016 og er tidligere mangeårig CEO i DFDS. Han er i dag professionelt bestyrelsesmedlem med formandsposter i ISS, Abacus Medicine, Molslinjen og Bikubenfonden. Han ser frem til formandskabet og til det fortsatte samarbejde med Falcks bestyrelse og ledelse – et arbejde som kommer til at handle om at realisere Falcks strategi frem mod 2025.

”Jeg er meget glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig. Falck er på en spændende rejse mod at blive en integreret sundhedsservice-virksomhed og er internationalt førende inden for sit felt. Vi annoncerede sidste år en ambitiøs strategi for, hvordan vi skal udvikle Falck og øge forretningen frem mod 2025. Vi er godt i gang med at eksekvere på strategien og med Falcks styrkede position, mener ejerkredsen og bestyrelsen, at tiden er moden til at afdække Falcks fulde potentiale og herunder overveje en mulig fremtidig børsnotering,” siger Niels Smedegaard.

Om Falck
Falck leverede årsregnskab i sidste uge, hvor omsætningen i 2021 steg til DKK 15.173 mio. fra DKK 12.348 mio. i 2020, og EBITA-marginen steg til 12,1% fra 5,5% i 2020. I løbet af året 2021 har Falck ligeledes nedbragt sine nettorentebærende forpligtigelser med DKK 0.7 mia. Dette giver Falck et solidt finansielt udgangspunkt i forhold til at gennemføre virksomhedens strategi.

Som global sundhedsvirksomhed har Falck aktiviteter i 29 lande og 33.000 ansatte og er førende inden for brand og redning, ambulancetjenester og sundheds- og arbejdsmarkedsydelser til såvel privatpersoner, virksomheder og det offentlige. Falck er ejet af Lundbeckfonden, KIRKBI og TryghedsGruppen.

Emner

Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 26 lande og har omkring 25.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale