Gå til indhold
Beredskabschef i Sydvestjysk Brandvæsen, Jens Mølgaard, og brandchef i Falck, Thomas Dietz, ønsker hinanden tillykke med den nye aftale.
Beredskabschef i Sydvestjysk Brandvæsen, Jens Mølgaard, og brandchef i Falck, Thomas Dietz, ønsker hinanden tillykke med den nye aftale.

Pressemeddelelse -

Falck vinder ny brand-kontrakt i Sydvestjylland

Sydvestjysk Brandvæsen og Falck har indgået ny 10-årig aftale om brandberedskabet i Esbjerg, Fanø og Varde kommuner

Falck har siden 1939 slukket brand i Esbjerg og Fanø (Nordby og Sønderho) kommuner og i Varde Kommune siden 1954. Med en ny 10-årig aftale med Sydvestjysk Brandvæsen fortsætter det mangeårige samarbejde.

”SVJB har lavet et flot forarbejde, og samarbejdet omkring at få en ny samarbejdsaftale på plads har været meget konstruktivt. Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med SVJB de næste mange år,” siger Lars Vester Pedersen, der er Executive Vice President hos Falck.

”I Falck er vi meget glade for at kunne byde ind med både vores erfaring fra det mangeårige samarbejde, men også med kapacitet og knowhow til at implementere fremtidens brandmateriel.”

Trygge rammer for borgerne
Den sidste del kommer Falck til at gøre god brug af, for i kontraktperioden vil stort set alle køretøjer blive udskiftet, så vognparken gennemgår en udvikling og kommer til at bestå af moderne og slagkraftige enheder, hvor SVJB har valgt at styrke Ribe og Varde med bl.a. Cobra-skæreslukker og Esbjerg med CAFS – et system, der med meget lidt vand, kan lave skum, og hvor kastelængden er øget en del, så man eksempelvis kan stå nedenfor og sprøjte ind ad et vindue uden at skulle gå ind i det brændende hus.

”I dag kan man købe meget mere effektivt udstyr, som slukker branden hurtigere og samtidig giver os mulighed for med specialudstyr eksempelvis at skære med specialstrålerør under højt tryk ind til hulrum med ulmende ild, vi tidligere havde svært ved at nå,” forklarer Jens Mølgaard, der er beredskabschef i SVJB.

Den nye aftale kommer de tre kommuner til gode og træder løbende i kraft over de kommende år til glæde for borgerne i området.

”Vardes brandkontrakt med Falck er den første, der løber ud med udgangen af 2018. Derfor er jeg glad, for at vi har kunnet indgå en ny aftale med Falck. Det skaber trygge rammer for vores borgere og sikrer, at gammelt materiel nu opgraderes,” siger Erik Buhl, der er borgmester i Varde Kommune.

Konkurrencedygtig aftale
Aftalen er udbudt på almindelige vilkår, og derfor er Falck ikke kommet sovende til aftale trods det mangeårige samarbejde.

”Vi skal være på tæerne, hver gang vi skal byde på en aftale. Vi ved godt, at vores dygtige og erfarne brandfolk leverer en meget høj kvalitet i det daglige arbejde, men vi vil også være konkurrencedygtige, og det viser vi med denne aftale, at vi er,” siger Falcks Lars Vester Pedersen.

Aftalen indebærer drift af køretøjer og materiel, vagtcentral, minut-brandvæsen i Esbjerg (hvor førsteudrykningen skal være afsted mindre end et minut efter brandalarmen), deltidsbrandvæsner samt levering af nye slukningsenheder og slukningsudstyr. 

For yderligere information kontakt Falcks presseafdeling på comms@falck.com eller 70 22 03 07.

Emner


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare. Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 35 lande og flere end 37.300 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07