Gå til indhold
Falck vinder ambulanceudbud i Region Hovedstaden

Pressemeddelelse -

Falck vinder ambulanceudbud i Region Hovedstaden

Falck fortsætter som leverandør af ambulancetjeneste til Region Hovedstaden, når den nuværende udbudsperiode udløber med udgangen af januar 2023. Falck er blevet tildelt fire ud af fem mulige delaftaler og dermed går Falck fra 33 til 51 beredskaber i regionen. Falck vinder med et bud, hvor der er lagt stor vægt på innovation bl.a. et kommende forsøg med brug af kunstig intelligens.


Borgerne i Region Hovedstaden vil fortsat få hjælp af ambulancer og reddere fra Falck fra februar 2023. Falck tildeles fire ud af fem mulige delaftaler efter en udbudsrunde, og dermed skal Falck varetage ambulancedriften i alle områder i regionen med undtagelse af delaftalen for Hvidovre, som Region Hovedstaden overtager. Det betyder, at Falck går fra de nuværende 33 beredskaber til at skulle stå for 51 beredskaber i regionen.

Jakob Riis, administrerende direktør og CEO i Falck siger:

”Det er en fantastisk god nyhed. Vi er utroligt glade og stolte over, at vi fra 2023 skal levere sundhedsydelser til endnu flere borgere i Region Hovedstaden. Gennem de seneste år har vi sammen med regionen udviklet ambulancetjenesten og leveret en høj service til borgerne. Det er vi stolte over, og vi ser frem til at bygge videre på det gode samarbejde med regionen.”

Forsøg med kunstig intelligens

Falcks arbejde med innovation inden for ambulanceområdet får et yderligere løft, når den nye ambulancekontrakt træder i kraft. Falck vil sammen med Region Hovedstaden starte et forsøg med kunstig intelligens i ambulancetjenesten med udgangspunkt i en teknologi, der allerede anvendes på Region Hovedstadens vagtcentral, når man ringer 112.

”Det er et af de mest innovative tilbud, Falck nogensinde har leveret. Vi sætter blandt andet et nyt forsøg med kunstig intelligens i gang for at undersøge, om teknologien kan bruges præhospitalt. Vi ved selvfølgelig endnu ikke, hvordan det kommer til at fungere. Men hvis det lever op til vores forventninger, kan det skabe helt nye muligheder for at redde og bevare liv,” siger Jakob Riis.

Derudover viderefører Falck sin ambition om at omstille Falcks køretøjer til mere bæredygtige løsninger. Det betyder, at Falcks ambulanceflåde i Region Hovedstaden i størst muligt omfang vil køre på HVO100 Biodiesel, der reducerer CO2-udledningen med op til 90 % sammenlignet med konventionel diesel. Samtidig vil Falck udvikle det, der kan blive fremtidens el-ambulance.

Kontrakten om ambulancedrift med Region Hovedstaden løber i seks år, og kan forlænges i op til to år.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Falcks kommunikationsafdeling på tlf. 7022 0307 eller comms@falck.com.


Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 26 lande og har omkring 25.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale