Gå til indhold
Falck stabiliserede den finansielle udvikling og  leverede et solidt resultat i tredje kvartal

Pressemeddelelse -

Falck stabiliserede den finansielle udvikling og leverede et solidt resultat i tredje kvartal

Falck leverede et forbedret resultat i tredje kvartal 2020. En række besparelsestiltag gennemført i juni 2020 samt lavere opstartsomkostninger på ambulancekontrakter i flere lande gav en øget profitabilitet og en overskudsgrad (EBITA-margin) på 6,6%. I alle markeder leverede Falck betydelig støtte til de nationale sundhedssystemer, som er under pres på grund af Corona-epidemien.

Administrerende direktør Jakob Riis: ”2020 har været et år med betydelige udfordringer. Men på grund af tiltag, som vi gennemførte allerede i andet kvartal, er vi nu i en stabil finansiel position, hvor vi leverer solide resultater både finansielt og operationelt.”

Omsætningen i tredje kvartal var på niveau med andet kvartal 2020. En række effektivitetsforbedrende tiltag i juni 2020 har haft den ønskede effekt. Driftsomkostningerne er reduceret i takt med det faldende aktivitetsniveau, og de faste omkostninger er tilsvarende skåret til. Som følge heraf er driftsresultatet i tredje kvartal forbedret.

Finansielle hovedpunkter for tredje kvartal 2020 (sammenlignet med tredje kvartal 2019):

  • Omsætningen var DKK 2.923 mio. (DKK 3.403 mio.). Justeret for frasalg, lukning af ikke-kerne-aktiviteter samt valutakursudsving faldt omsætningen med 8,1%, primært som følge af lavere aktivitetsniveau i pay-on-use-forretningen.
  • Det rapporterede driftsresultat før særlige poster (EBITA) steg til DKK 193 mio. (DKK 173 mio.). Effektivitetsforbedrende tiltag på tværs af forretningen opvejede effekten af den lavere omsætning, og EBITA-marginen steg til 6,6% (5,1%).
  • Periodens resultat steg til DKK 106 mio. (DKK 52 mio.). Forbedringen skyldtes højere EBITA samt lavere nedskrivninger på kontrakter.
  • Det frie cash flow var DKK 99 mio. (DKK 126 mio.). Det lavere cash flow skyldtes primært betaling af skat, udskudt som del af COVID-19 støtteordninger i flere lande, og forfalden til betaling i tredje kvartal.
  • Falck har præciseret sine økonomiske forventninger til regnskabsåret 2020 og forventer nu en omsætning i intervallet DKK 12,0-12,5 mia. (DKK 11,5-12,5 mia.) og et driftsresultat (EBITA) i intervallet DKK 500-650 mio. (DKK 400-600 mio.).
    DKK mio. Q3 2020 Q3 2019 Q1-Q3 2020 Q1-Q3 2019 2019
    Omsætning 2.923 3.403 9.198 10.376 13.824
    EBITA 193 173 424 695 729
    EBITA-margin (%) 6,6 5,1 4,6 6,7 5,3

    På ambulance-området er en række store kontrakter indgået i USA, England og Sverige i 2019 nu mere profitable efter et år med betydelige opstartsomkostninger. Nedlukning af en række mindre profitable kontrakter har haft en positiv effekt på profitabiliteten. I løbet af kvartalet blev en større kontrakt indgået i Tyskland, og Falck modtog en foreløbig hensigtserklæring (Notice of Intent to Award) fra San Diego i USA på ambulancekørsel i storbyen.

    I Colombia er antallet af abonnenter steget betydeligt som følge af en øget efterspørgsel efter pleje i hjemmet og online-sundhedsydelser, for derved at undgå fysisk fremmøde på klinikker og hospitaler. Antallet af abonnenter på vejhjælp i de nordiske lande er faldende, mens der er en øget interesse for abonnementsløsninger på patientransport.

    I Healthcare vendte aktiviteterne tilbage i løbet af tredje kvartal, men er fortsat på et lavere niveau end før COVID-19-pandemien. Det er Falcks overbevisning, at markedet for sundhedsydelser indeholder et betydeligt potentiale, og at Falcks kombination af kontraktbaserede abonnementsordninger og pay-on-use-ydelser udgør en robust forretningsmodel.

    Administrerende direktør Jakob Riis: ”Hver dag året rundt bliver Falcks medarbejdere sendt ud for at hjælpe mennesker i nød, for at transportere patienter mellem hospitaler og deres hjem, eller for at give forskellige former for behandling. Jeg er stolt af den støtte, som vores medarbejdere leverer til sundhedssystemer i flere lande, og det samfundsbidrag de dermed yder i forbindelse med bekæmpelse af Corona-pandemien.”

    Falcks engelske kvartalsrapport kan ses her


Om Falck
Vi er optagede af menneskers velvære og udmærker os ved at redde og forbedre livet for folk i nød. Dette har gjort Falck internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare.

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 30 lande og har omkring 25.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07