Gå til indhold
Falck museet indvies i ny version på Egeskov

Pressemeddelelse -

Falck museet indvies i ny version på Egeskov

Mandag den 23. maj slår Falck-museet på Egeskov dørene op for en helt ny udstilling, som viser, hvordan både branchen og sundhedsområdet har udviklet sig igennem hundrede år.

Det nye Falck Museum indvies af greven på Egeskov, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, og Falcks CEO, Jakob Riis 23. maj kl. 10.00 og pressen er velkommen.

Den nye udstilling giver et billede af Falcks og samfundets udvikling fra 1906, hvor den første redningsstation blev etableret i København til i dag, hvor Falck er en international udryknings- og sundhedsvirksomhed. Falck museet er drevet af frivillige, hvoraf mange er pensionerede Falck-medarbejdere. Museet har eksisteret på Egeskov siden 1999 og besøges årligt af mere end 200.000 gæster fra ind- og udland.

“Falck Museet er et levende bevis på, at ønsket om at hjælpe andre ligger dybt forankret i Falcks DNA. Jeg er meget stolt af det arbejde, som vores frivillige har lagt i at få opdateret museet, så man kan se, hvilken udvikling Falck har været en del af. Tilbage fra den spæde start for 100 år siden, da den første redningsstationen blev etableret i København og da patienter blev transporteret i hestevogn til i dag, hvor Falck udvikler nye sundhedsløsninger og er blandt verdens mest avancerede ambulancetjenester”, siger Falcks CEO Jakob Riis.

Lav førstehjælp på en dukke og bliv klog på bemandede droner
Det nye Falck Museum giver et indblik i, hvordan det er at arbejde i Falck. Museets gæster kan bl.a. øve sig i at udøve førstehjælp på en dukke, og mærke på de nyeste branduniformer. Man kan også opleve, hvordan Falck arbejder på at skabe lange og sunde arbejdsliv. Det nye museum præsenterer også nyere tiltag, som Falcks sundhedsydelser, og hvordan Falck arbejder med udvikling af ambulancer, udstyr, uddannelse og droner. Falck har en ambition om at gøre bemandede droner til en integreret del af sin brand- og ambulancetjeneste, så paramedicinere i fremtiden vil kunne komme flyvende til ulykkesstedet i en drone.

Falck Museet præsenterer fortsat en stor samling af ambulancer, brandbiler og andre køretøjer og udstyr. Du kan bl.a. se ambulancen, der i serien Matador transporterede jøden hr. Stein til kysten under hans flugt til Sverige under besættelsen. Eller se en original redningsstation, som den så ud i 1970’erne med vagtcentral, køretøjer og mandskabsrum.


Falck Museet
Egeskov, Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup
Læs mere om museet her.
Museet er åbent dagligt til den 30. oktober 2022

Kategorier

Regions


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 29 lande og har omkring 33.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07