Gå til indhold
Falck hjælper 5.000 medarbejdere videre i nye jobs

Pressemeddelelse -

Falck hjælper 5.000 medarbejdere videre i nye jobs

Falck, der driver de landsdækkende kviktestcentrene, har indgået et samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri og Horesta om at hjælpe Falcks medarbejdere fra den nationale testindsats godt videre i nye jobs i takt med at testcentrene gradvist lukker frem mod den 6. marts.

Igennem de sidste to år, har Falcks kviktestcentre i Nordjylland, Midtjylland og på Sjælland beskæftiget omkring 5.000 medarbejdere, har sammenlagt har foretaget over 24 millioner tests. Medarbejderne har spillet en afgørende rolle i eksekveringen af teststrategien og genåbningen af Danmark. Efter to år med op- og nedskaleringer lukker kviktestcentrene gradvist frem mod den 6. marts.

5.000 medarbejdere med det sorte bælte i drift
For at hjælpe medarbejderne godt videre i nye jobs har Falck kontaktet Dansk Erhverv, Dansk Industri og Horestas´ medlemmer for at skabe et online karriereforum, hvor organisationerne kan opslå stillinger, der er målrettet medarbejderne fra testsindsatsen.

”Vi har rundt regnet 5.000 medarbejdere i testindsatsen, der har det sorte bælte i at levere en stabil drift. Vi er ekstremt taknemmelige over den kæmpe indsats og fleksibilitet, som vores medarbejdere i testindsatsen har leveret igennem de sidste to år. Derfor har vi rakt ud til erhvervslivet for at bygge bro imellem vores dygtige medarbejdere og deres potentielle nye arbejdsgivere,” siger Jakob Riis, administrerende direktør i Falck.

Erhvervslivet higer efter arbejdskræft
Hos brancheorganisationerne hilser man initiativet velkommen, og der er stor velvilje til at hjælpe testmedarbejderne videre i nye jobs blandt, så medarbejdernes kompetencer og arbejdskraft kan komme til gavn andre steder i samfundet.

”Vi har rigtig mange medlemmer, der har udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Derfor støtter vi naturligvis op omkring dette initiativ, der er med til at sikre, at vi får alle de dygtige medarbejdere fra testindsatsen kanaliseret godt videre og ud i det danske erhvervsliv, hvor der er stor efterspørgsel på deres kompetencer. Medarbejdere, der er servicemindede, gode til kundekontakt, mødestabile og ikke er bange for at tage fat er i høj kurs. Vores medlemmer melder, at de er begejstrede for, at det gennem Falck har været muligt at rekruttere denne arbejdskraft,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

”Virksomhederne skriger på arbejdskraft. Så Falcks initiativ kommer som sendt fra himlen. Der er job i alle dele af servicebranchen – både som ledere og som frontpersonale. Vi har brug for alle jer, der har knoklet med testindsatsen i virksomhedsdanmark. I DI er vi glade for at kunne bakke op og bygge broen til at testmedarbejderne kommer hurtigt videre i nye jobs,” siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI.

”Vi er utrolig glade for samarbejdet med Falck. Frem mod sommerferien er der brug for mange tusinde nye medarbejdere i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, og her er testmedarbejderne et rigtig godt sted at starte. Vi ved, at de er både dygtige og motiverede, så vi forventer, at der vil være rift om at ansætte dem,” siger administrerende direktør i HORESTA, Jannick Nytoft.

Digitalt karriereforum og regionale jobmesser
Falck nedskalerer løbende kapaciteten i centrene frem mod den 6. marts, derfor er det digitale karriereforum live på Falcks hjemmeside, så medarbejderne og deres potentielle nye arbejdsgivere allerede nu kan blive matchet. Når centrene lukker helt efter den 6. marts, afholder Falck lokale jobmesser for medarbejderne ude i regionerne. Hvorvidt det bliver online eller fysiske vurderes ud fra behovet og efterspørgslen blandt medarbejderne.

Falcks hjemmeside kan borgerne se, hvilke centre der fortsat er åbne i deres område frem mod den 6. marts.

Related links

Emner

Kategorier


Om Falck

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 29 lande og har omkring 33.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07