Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Falck betaler bøde på 30 mio. kr. i konkurrencesag fra 2014-15

Tidligere i år accepterede Falck en afgørelse fra Konkurrencerådet om, at virksomheden brød konkurrencelovgivningen for fem år siden i forbindelse med overdragelsen af en ambulancekontrakt i Region Syddanmark til en konkurrerende ambulancevirksomhed.

I dag har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Bagmandspolitiet udmålt bødestørrelsen til 30 mio. kr. Falck betaler bøden.

Udgangspunktet for udmålingen af bødestørrelsen var fra 20-1.300 mio. kr. under de nye skærpede konkurrenceregler.

Myndighederne har i deres vurdering af bødestørrelsen lagt vægt på, at Falck har samarbejdet med myndighederne, og at Falck har betalt erstatningsbeløb til Region Syddanmark, ambulanceselskabet BIOS’ hollandske moderselskab og BIOS’ danske konkursbo, der inkluderer omkring 500 kreditorer.

Falck indgik i juni 2019 et forlig med sagens parter og betalte dengang 152,5 mio. kr. for de impliceredes tab.

Administrerende direktør i Falck, Jakob Riis, siger:

“Falck handlede i 2014-15 på en måde, der var uacceptabel, og som vi aldrig kommer til at gentage. Vi har siden arbejdet for, at noget lignende aldrig kan gentage sig, og vi har betalt for de tab, som sagens parter har lidt. Som virksomhed har vi betalt dyre lærepenge for en gammel sag, som aldrig skulle være sket.

Vi lever i Falck af vores kunders og brugeres tillid. Ikke kun tillid til, at vi altid rykker ud, når der er brug for os, men også tillid til ordentlighed i alt, hvad vi foretager os. Myndighedernes udmåling af bødestørrelsen afslutter sagen formelt. For Falck vil det altid være en påmindelse om, hvad vi aldrig gør igen.”

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Falcks kommunikationsafdeling på tlf. 7022 0307 


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare. Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 30 lande og omkring 30.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale