Gå til indhold
Våd sommer i Danmark

Nyhed -

Våd sommer i Danmark

På trods af at Danmark fik en sommer, der både bød på sol og høje temperaturer, faldt der faktisk også en del nedbør. Det kunne mærkes hos Falck

I dag onsdag vågner danskerne op til årets sidste sommerdag – i hvert fald ifølge kalenderen. Men hvordan har den danske sommer egentlig været?

Svaret er våd.

Landsdækkende varmebølger ramte Danmark i starten af juni, der blev den varmeste juni siden 2007, men samtidig den vådeste siden 2012. I gennemsnit faldt der 79 millimeter regn i juni – det er 23 procent over gennemsnittet for en 10-årig periode fra 2006-2015. I juli faldt der i gennemsnit 85 millimeter – det er 16 procent over gennemsnittet.

Den våde sommer, med mange lokale skybrud, har givet travlhed hos Falck, hvor man har hjulpet danskerne med at tømme oversvømmede kældre og andre regn-relaterede problemer.

Falck har denne sommer hjulpet 2.257 borgere – sidste år var tallet 1.720. Rekorden er indtil videre 2011, da 3.214 borgere sendte bud efter Falck.

Nu går vi efteråret i møde, hvor der typisk falder endnu mere nedbør end i sommerperioden. Hvis man vil være på den sikre side, tilbyder Falck både vejledning til forebyggelse af skader og hurtig hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Læs mere om, hvordan Falck kan hjælpe din bolig her.

Emner

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07