Gå til indhold
Udsendelse af kriseteam til Bruxelles

Nyhed -

Udsendelse af kriseteam til Bruxelles

Sent tirsdag aften sendte Falck Global Assistance et kriseteam af sted til Bruxelles for at yde støtte og rådgivning til nordiske rejsende og udstationerede, der befinder sig i byen.

Kriseteamet, der består af en svensk krisepsykolog og to erfarne logistikkoordinatorer, vil være at finde på Royal Windsor Hotel Grand'Place, Rue Duquesnoy 5-7, Brussels, 1000 BE, hvor danske, norske og svenske rejsende og udstationerede kan søge information, hjælp og rådgivning, herunder hvordan de skal forholde sig fx i forbindelse med utryghed, medicinske og psykologiske behov, logistik i forbindelse med eventuel hjemrejse samt for-sikringsforhold.

”Teamet er nu på plads i Bruxelles og klar til at hjælpe dem, som har brug for vores assistance. Vi er ved at danne os et overblik over situationen hernede og er løbende i dialog med forskellige, herunder den svenske og danske ambassade”, siger Alf Ingesson-Thoor, chefpsykolog i Falck.

Gode råd til rejsende i Bruxelles

Alle rejsende og udstationerede i Bruxelles anbefales at følge de retningslinjer, som de belgiske beredskabsmyndigheder er kommet med:

  • Ændringer i tog- og metrodrift. Yderligere information kan findesher
  • Forvent tæt trafik på alle større ind- og udfaldsveje til Bruxelles samt ved grænserne til omkringliggende lande. Yderligere information kan findesher
  • Undlad så vidt muligt at foretage telefonopkald. Kommuniker i stedet gennem sms-beskeder eller sociale medier
  • Hold dig opdateret om situationen og de officielle udmeldingerhereller via Facebook/crisiscenterbe og Twitter @crisiscenterbe
  • Familier og pårørende til implicerede kan kontakte det belgiske kriseberedskab på telefon 0032 2753 7300. Generel information kan fås på 1171
  • Forretningsrejsende i Bruxelles anbefales at holde sig orienteret om opdateringer fra de belgiske myndigheder via medierne, at undgå unødig rejseaktivitet og i øvrigt at følge anvisningerne fra sikkerhedsmyndighederne. Der må desuden påregnes restriktioner på telefoni og offentlig færden.

Andre relevante rejseråd:

  • Hold dig opdateret på situationen via medier, ambassaden osv.
  • Vær opmærksom og meddel enhver mistænkelighed til de relevante myndigheder
  • Hold dig på afstand af ulykkesområderne
  • Medbring identifikation, når du færdes ude
  • Hold dig orienteret hos din rejsearrangør
  • I alle livstruende situationer skal rejsende ringe 1-1-2.


Ved ikke livstruende situationer, kontakt Falck Global Assistances døgnbemandede alarmcentraler

Danmark +45 7025 0405
Norge +47 2149 2415
Sverige +46 8 5877 1717

Falck Global Assistance, en del af Assistance-divisionen i Falck, blev etableret i 2009 og leverer assistance i forbindelse med rejsesikkerhed og akut opstået sygdom eller tilskadekomst til forretningsrejsende, udstationerede og private. Fra seks globale, døgnbemandede alarmcentraler håndterer Falck Global Assistance mere end 100.000 sager om året.

For yderligere oplysninger, kontakt Marie Vig, kommunikationsansvarlig Falck Global Assistance, på 42581881

Emner

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07