Gå til indhold
Pas på hinanden i varmen

Nyhed -

Pas på hinanden i varmen

En badetur på stranden, arbejde i haven eller en løbetur i solen er blot nogle af de aktiviteter, det danske sommervejr i øjeblikket indbyder til. De stigende temperaturer gør, at mange danskere søger ud i solen, men i det varme vejr glemmer mange at få nok væske, fortæller paramediciner ved Falck, Torsten Fugmann Kristensen.

Mange mennesker dehydrerer, fordi de ikke drikker nok vand. Derfor opfordrer Torsten Fugmann Kristensen til at hjælpe med at passe på hinanden i sommervarmen.

”Man skal selvfølgelig nyde solen, men husk at få masser af væske. Symptomer på dehydrering er svimmelhed, hovedpine og utilpashed”, siger Falck-paramedicineren, der fortæller, at det er vigtigt også at hjælpe børn og ældre med at få nok væske:

”Små børn kan ikke sige, når de er tørstige, og ældre mennesker har svært ved at mærke tørst. Ældre har det også med at være klædt mere på, selvom det er varmt”.

Torsten Fugmann Kristensen anbefaler, at vi opfordrer hinanden til at bruge en solhat eller søge skygge i dagtimerne, hvor solen er stærkest. At bruge en solcreme med høj faktor vil også beskytte huden mod forbrændinger og langvarige skader.

Også dyrene skal huskes i sommervarmen.

”Dyrene er noget, man skal være meget opmærksom på. De skal have adgang til frisk luft og vand. Det nytter ikke blot at åbne et vindue. De har en pels og har svært ved at komme af med varmen”, siger Torsten Fugmann Kristensen.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07