Gå til indhold
Opdateret vejledning til danske rejsende i Tyrkiet

Nyhed -

Opdateret vejledning til danske rejsende i Tyrkiet

Falck Global Assistance har allerede hjulpet en række danskere med råd, vejledning og hjælp i forbindelse med urolighederne i Tyrkiet.

Senest opdateret d. 18/7/2016

Sikkerhedssituationen i Tyrkiet vurderes nu stabil efter kupforsøget i weekenden, og Udenrigsministeriet fraråder ikke længere ikke-nødvendige rejser til Tyrkiet. Lufthavnene er alle åbne, og rejseselskaberne er igen begyndt at flyve til de tyrkiske destinationer, der melder om normale og rolige tilstande.

Der er dog stadig spændinger i enkelte områder. Man skal som rejsende desuden være opmærksom på, at der forsat pågår en efterforskning af kupforsøget, hvilket vil tage adskillige uger. Det vurderes, at der vil være mulighed for interne spændinger mellem de forskellige grupperinger, der støtter de modsatrettede synspunkter i forhold til Tyrkiets fremtid. Dette vil være koncentreret omkring og i de større byer.

Rejsende skal derfor stadig vise stor agtpågivenhed i landet. Falck Global Assistance rådgiver rejsende til fortsat at holde sig opdateret via lokale og internationale medier samt følge henvisninger og anmodninger udstedt af de Tyrkiske myndigheder. Påregn længere rejsetid, da der vil være større sikkerhedstjek i lufthavnen.

Falcks råd til rejsende

Falck Global Assistance rådgiver og hjælper fortsat en del rejsende i forhold til, hvordan de bør forholde sig til den generelle sikkerhedssituation i Tyrkiet.

"De rejsende er primært usikre på, hvordan de bør forholde sig til den generelle sikkerhedssituation og til nært forestående rejser til Tyrkiet," siger Søren Boss, Global Security Manager hos Falck.

Råd til rejsende

  • Hold jer opdateret via lokale og internationale medier. I tilfælde af manglende internetforbindelse kontakt Borgerservice på +45 33 92 11 12 eller nærmeste pårørende i Danmark for updates
  • Undgå demonstrationer og store forsamlinger
  • Undgå regerings- og offentlige bygninger
  • Kontakt dit rejsebureau for rejseinformation og ændringer
  • Register jer påDanskerlisten
  • Rejsende bør forvente større tilstedeværelse af politi og militær
  • Mere udførlige sikkerhedstjek kan finde sted, og rejsende bør have ID på sig og være klar til at vise det på forlangende

Reaktioner efter hjemkomst

Har man været tæt på de voldsomme hændelser i Tyrkiet og oplevet uro og utryghed i større eller mindre grad, kan chokket have sat sig, og reaktionerne kan komme til udtryk efter hjemkomsten.

God råd efter hjemkomst

  • Dine reaktioner og følelser kan være stærke, men helt normale. Overvej, om du har brug for hjælp til at komme videre.
  • Sørg for, at du har nogle at tale med. Mange oplever det som en lettelse at kunne dele tanker og følelser med andre.
  • Børn har andre udtryksmåder. Udtrykker dit barn bekymring, så vær opmærksom og lyt til dit barn. Tal med dit barn og lad dit barn sætte ord på de følelser, der opstår. Giv barnet lov til at reagere.

Falck hjælper fortsat en del rejsende i forhold til, hvordan de bør forholde sig til den generelle sikkerhedssituation i Tyrkiet.

Man kan altid ringe til vores døgnbemandede alarmcentral på +45 70 25 04 05.

Emner

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07