Gå til indhold
Jordskælvsøvelse i Randers

Nyhed -

Jordskælvsøvelse i Randers

Falck står bag den største tværnationale katastrofeøvelse i Europa, når 150 reddere fra europæiske beredskaber skal trænes i Randers.

Et jordskælv og en efterfølgende tsunami har overraskende ramt Randersområdet midt i maj. Skælvet har forårsaget massive ødelæggelser med næsten 40.000 ramte, hvoraf 1.200 meldes døde, og 2.300 er savnede – dog alt sammen fiktivt.

”Det ødelæggende jordskælv er rammen for øvelsen, der startede fredag eftermiddag, hvor de første teams krydsede vores simulerede grænse syd for Randers, og foregår uafbrudt frem til mandag eftermiddag”, siger Jens Poul Madsen, projektdirektør fra Falck.

Falck træner internationalt beredskab i Danmark

Falck har vundet retten til at gennemføre i alt 12 øvelser i otte forskellige EU-lande. Dette års øvelse, som også er den sidste i rækken afholdes for første gang på Falcks eget beredskabscenter Langvang i Randers.

På øvelsesområdet vil der være kvæstede i form af statister. Også redningshunde, katastrofemateriel vil indgå i øvelsen og ikke mindst beredskaber fra Belgien, Litauen, Ungarn og Østrig.

”Vi træner Beredskabsenheder fra EU’s medlemslande, som kan blive udsendt til katastrofeområder. En del af de reddere, der er i Nepal på nuværende tidspunkt har været trænet af Falck i et EU-land inden for de seneste to år”, siger Jens Poul Madsen.

Beredskaberne skal i Randers navigere i et område ramt af efterskælv med sammenstyrtede bygninger, herunder ødelagte hospitaler og veje, mangel på vand, el og ikke mindst mad.

”Beredskaberne skal træne alt fra søgning og redning, samt ikke mindst koordinering af indsatsen mellem de forskellige nationaliteters beredskaber, hvor der kan forekomme sproglige og kulturelle barriere”, siger Jens Poul Madsen

Emner

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07