Gå til indhold
Gode Falck-råd til nytåret

Nyhed -

Gode Falck-råd til nytåret

Når raketterne skydes af nytårsaften, ender det alt for ofte med, at folk kommer til skade. Mange ulykker kan ifølge brandchef i Falck, Bendt Trustrup, undgås ved at følge nogle enkle råd.

Fyrværkeri er for mange en af ingredienserne til en festlig nytårsaften. Desværre oplever Falck hvert år mange, der får ødelagt festlighederne på grund af skader i forbindelse med fyrværkeri.

”Fyrværkeriskader kan være meget alvorlige, og vi ser desværre hvert år tilfælde, hvor affyring af fyrværkeri giver skader med varige mén, og i enkelte tilfælde kan det også medføre dødsulykker”, siger Bendt Trustrup.

Han giver følgende råd til sikker affyring af fyrværkeri:

  • Affyr raketter fra et lodret rør eller fra en flaske, der står fast i jorden. Hold aldrig antændt fyrværkeri i hånden.
  • Brug beskyttelsesbriller – og giv også til dem, der kun kigger på.
  • Forsøg ikke at lave fyrværkeri selv – det er livsfarligt.
  • Gå aldrig tilbage til en fuser.
  • Kast aldrig med fyrværkeri – selv tilsyneladende harmløst fyrværkeri kan give store brandsår.
  • Tænd ikke fyrværkeri nærheden af brandbart materiale.
  • Hold kæledyr inden døre – fyrværkeribrag kan skræmme dyrene.

Også landets brandvæsener er på nytårsaften travlere end sædvanligt. Det skyldes ikke kun vildfarent fyrværkeri, men også drengestreger og hærværk, som fører til ildebrande. Enkelte forholdsregler kan hjælpe til at undgå den slags brande:

”Tøm og aflås containere. Fjern også brændbart materiale og affald væk fra bygninger, så der ikke er noget, der frister svage sjæle”, siger Bendt Trustrup.

Emner

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07