Gå til indhold
Falcks kriseteam vender hjem fra Bruxelles

Nyhed -

Falcks kriseteam vender hjem fra Bruxelles

Siden bombeangrebene i Bruxelles i tirsdags har Falck fulgt situationen tæt og løbende evalueret behovet for vores tilstedeværelse. Efter to dage er behovet faldende, og kriseteamet forlader derfor byen i aften.

Siden ankomsten til Bruxelles i tirsdags, har teamet hjulpet adskillige skandinaviske rejsende og udstationerede. Hjælpen har primært haft karakter af koordineringsopgaver i forbindelse med transport ud ad byen, medicinsk og psykologisk bistand og håndtering af henvendelser vedrørende transportsikkerhed.

“Det har været meget givende at være hernede og kunne hjælpe rejsende og udstationerede I Bruxelles, som befinder sig i en sårbar situation. Uanset hvilken type af hjælp, der har været behov for, har alle, vi har været i kontakt med, været glade for vores hjæl-pende hånd. Det er det vigtigste for os”, fortæller Camilla Rautell, Senior Assistancekoordinator in Falck og en af de udsendte.

I løbet af de seneste dage har Falck arbejdet tæt sammen med skandinaviske myndigheder og organisationer i Bruxelles for at kunne nå ud til og hjælpe så mange skandinaviske rejsende og udstationerede som muligt.

Rejsesikkerhed og råd

Stemningen og situationen i Bruxelles er fortsat mærket efter hændelsen i tirsdags. Dele af den offentlige transport kører igen, men man må forvente forsinkelser. Lufthavnen i Bruxelles er fortsat lukket.

Alle rejsende og udstationerede i Bruxelles rådes til at følge det statslige krisecenters anbefalinger:

  • Vær opmærksom og følg myndighedernes anvisninger
  • Sørg altid for at medbringe rejsedokumenter og identifikation, når du færdes ude
  • Siden eksplosionerne har der været et massivt pres på fly og tog ud af byen, hvilket forventes at fortsætte de næste dage. Har du allerede en reservation, bør du kontakte din rejseudbyder for en bekræftelse
  • Det belgiske krisecenter har oprettet en krisetelefon for pårørende: 0032 2753 7300. Henvendelser af mere generel karakter skal rettes til 1171

Reaktion kan komme efter hjemkomst

I løbet af de kommende dage vender mange rejsende hjem, og i den forbindelse er det vigtigt at kende til de reaktioner, der i den efterfølgende tid kan komme, når man har været vidne til en dramatisk oplevelse.

“Når vi oplever en dramatisk hændelse som eksplosionerne i Bruxelles i tirsdags, er det helt normalt, at vi reagerer på det, vi har oplevet. Det er et trin i processen af at forstå, hvad der er sket. Du opfører dig måske anderledes, er mere grådlabil, irritabel eller rastløs. Brug dine nærmeste og fortæl dem, hvordan du har det, og hvilke tanker du gør dig, forklarer Alf Ingesson-Thoor, Chefpsykolog i Falck og en af de udsendte.

Kontakt Falck Global Assistances døgnbemandede alarmcentraler

Danmark +45 7025 0405
Sverige +46 8 5877 1717
Norge +47 2149 2415

Emner

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07