Gå til indhold
Dreng fra Odense vinder Den Gyldne Sofus

Nyhed -

Dreng fra Odense vinder Den Gyldne Sofus

Lasse Cornett Pedersen reddede sin storebror ved at donere knoglemarv og modtager derfor Den Gyldne Sofus.

12-årige Lasse Cornett Pedersen fra Odense gav sin storebror den bedste gave, man kan give, da han donerede knoglemarv og dermed reddede broderens liv.

I 2009 fik den dengang 11-årige Kasper Cornett Pedersen konstateret leukæmi. Efter 2,5 år med forskellige typer behandling pådrager han sig efter en hård kemobehandling en knoglemarvssygdom, som er dødelig, hvis ikke han får ny knoglemarv. Den eneste i familien, der har den helt rigtige knoglemarvstype, der skal til for at redde Kasper, er hans lillebror Lasse Cornett Pedersen, og efter en omfattende transplantation ender Lasse med at redde sin storebrors liv.

Derfor fik Lasse Cornett Pedersen i dag Den Gyldne Sofus, som uddeles af Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden ved den store Falck-dag i LEGOLAND.

Det er storebror Kasper, der har indstillet Lasse Cornett Pedersen til Den Gyldne Sofus, der hvert år gives til et barn eller børn, som har gjort en særlig heltemodig gerning og hjulpet et andet menneske i nød.

”Som lægerne siger, føles det som om man er blevet sparket af en hest, når man gennemgår sådan en operation som Lasse har været igennem, men han reddede mit liv og er den sejeste lillebror”, skriver Kasper Cornett Pedersen i sin indstilling.

Foruden statuetten får vinderen en Nintendo Wii U samt et spil og en hyggelig dag med far, mor og tre gode venner med frokost på Jensens Bøfhus og efterfølgende biograftur med sodavand og popcorn til alle. De fire andre nominerede kandidater får alle et gavekort på 500 kroner til Fætter BR.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07