Nyhed -
Diabetesforeningen og Falck danner fælles front mod diabetes
Samarbejdet skal skabe større tryghed for mennesker med type 1-diabetes og understøtte den forebyggende indsats mod type 2-diabetes.
Diabetesforeningen og Falck Global Assistance har indgået en samarbejdsaftale om at arbejde for større tryghed blandt mennesker med type 1-diabetes og understøtte den forebyggende indsats mod type 2-diabetes.
Samarbejdet mellem Diabetesforeningen og Falck, der i første omgang er indgået for tre år, bygger på en relationel aftale med fokus på videndeling, erfaringsudveksling og at fremme indsatsen på diabetesområdet.
- De værdier, der kendetegner Diabetesforeningen og Falck, er i høj grad sammenfaldne. Det drejer sig især om seriøsitet, tryghed og ansvarlighed. Vi har en fælles interesse i at øge fokus på diabetesområdet, skabe de bedste rammer for bedre forebyggelse samt sikre bedre behandling til alle mennesker med diabetes i Danmark, siger Søren Biune, Marketingchef i Diabetesforeningen.
Penge til diabetessagen
Dette indebærer blandt andet, at Diabetesforeningen klæder Falck på med viden og erfaring om diabetes. Desuden giver foreningen Falck øget synlighed blandt sine medlemmer. Falck bliver til gengæld erhvervspartner for Diabetesforeningen og donerer hvert år et større beløb til diabetessagen. Samtidig får Diabetesforeningen én procent af indtægterne, hver gang et af foreningens medlemmer tegner abonnement med Falck Global Assistance i relation til DiabetesGuard. Derudover vil Falck hjælpe med til, at der i forbindelse med Diabetesforeningens landsindsamling i 2017 bliver samlet endnu flere penge ind i hovedstadsområdet end tidligere.
Det er desuden aftalt, at Falck også understøtter den forebyggende indsats mod type 2-diabetes ved hjælp af fortsat fokus og kommunikation om forebyggelse. Diabetesforeningen anslår, at 200.000 danskere lever med type 2-diabetes uden at vide det, mens yderligere 750.000 danskere har forstadier til sygdommen. I de seneste år er det særligt i aldersgruppen 40-59 år, at sygdommen er blevet mere almindelig.
- Type 2-diabetes kan især forebygges med sunde kost- og motionsvaner. Falck har i forvejen stor erfaring indenfor sundhed og forebyggelse, og det er de erfaringer vi vil bringe i spil til gavn for Diabetesforeningen, siger læge og medicinsk direktør i Falck Thy Andresen.
Tryggere hverdag for børn og voksne
10 børn og unge i Danmark bliver hver uge ramt af type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan ikke helbredes. Når man har type 1-diabetes, producerer kroppen ikke insulin, og blodsukkeret kan derfor stige og falde i det uendelige. Derfor skal blodsukkeret måles mange gange om dagen, og man skal have insulin med en sprøjte eller insulinpumpe. Blodsukkersvingningerne og især frygten for det meget lave blodsukker, der kan føre til insulinchok, giver mange bekymringer og til tider stor utryghed i familierne – især om natten, når barnet sover, når barnet er i skole eller er til fritidsaktiviteter.
Falck Global Assistance har i partnerskab med virksomheden SmartCare lanceret appen DiabetesGuard, som er bygget op om et diabetes-sundhedskort samt forskellige alarmfunktioner, der alarmerer et netværk af pårørende i tilfælde af, at brugeren skulle få føling. Desuden giver appen mulighed for direkte at kontakte Falcks døgnbemandede alarmcentral ligesom man kan søge vejledning hos uddannede diabetesrådgivere om kost, motion, søvn og blodsukker.
- Med appen kan Falck være en del af brugerens netværk som en ekstra, professionel pårørende. Målet er at øge følelsen af tryghed og fleksibilitet hos både brugeren og de pårørende, siger Thy Andresen.
Fakta
- I dag er ca. 321.000 danskere diagnosticeret med diabetes 10 procent af disse har type 1-diabetes, 10 procent har type 1½-diabetes, og 80 procent har type 2-diabetes.
- I 2025 vil over 600.000 danskere have en diabetesdiagnose.
- 200.000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes
- 750.000 danskere skønnes at have forstadie til diabetes (prædiabetes)
- 1 ud af 18 danskere har diabetes.
- I gennemsnit får 79 danskere hver dag konstateret diabetes – og på ugentlig basis bliver ca. 10 børn diagnosticeret med type 1-diabetes.