Gå til indhold
Dansk hold vinder EMS Championship

Nyhed -

Dansk hold vinder EMS Championship

11 redder-teams fra hele verden har i to dage dystet til EMS Championship. Det blev det danske Falck-team, der løb af med sejren.

11 redder-teams fra blandt andet Sverige, USA, Polen, Schweiz og Spanien har i to dage dystet mod hinanden under EMS Championship. De er blevet udfordret på deres faglige kundskaber, deres evner til at samarbejde som team og deres kompetencer til hurtig og sikkert at vurdere en kritisk situation.

Jublende publikum

Tirsdag aften klokken 20.30 blev spændingen så udløst i Cirkusbygningen i København. Det var det danske redder-team fra Falck, der vandt guld. En nyhed de fire jyder fra henholdsvis Region Nordjylland og Midtjylland modtog over for et jublende publikum, der med stående applaus hyldede de danske vindere. Lars Borup, Ronni Sander, Bent Zilmer Pedersen og Thomas Sølvkjær Pedersen havde svært ved at holde fast i deres jyske beskedenhed. Stoltheden lyste ud af de fire mænd – og med god grund. De har på overbevisende vis formået at vise internationale dommere, hvad danske paramedicinere kan.

Finale med buldrende lydeffekter

De 11 redder-teams havde været gennem to runder inden finalen. Første runde var et genoplivningsscenarie, hvor redderne skulle genoplive efter hjertestop. Anden runde var et traumescenarie. Finalen var en ulykke på en scene, hvor loftet var faldet ned over tre personer. Her skulle tre finalehold fra Sverige, Schweiz og Danmark, dyste om, hvem der var bedst til at få overblik over ulykken og prioritere behandlingen af de tilskadekomne.

Finalen var med buldrende lydeffekter og tilskadekomne, der sad rundt om i salen og skreg i smerte.

Også et stort tak til vores hold fra USA, Polen og Spanien, som også deltog i konkurrencen.

Kategorier

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07