Gå til indhold

Nyhed -

Allan Søgaard Larsen fratræder som koncernchef i Falck

Bestyrelsen i Falck A/S har i dag indgået en aftale med Allan Søgaard Larsen om, at han forlader direktionen i Falck.

Bestyrelsen i Falck A/S har i dag indgået en aftale med Allan Søgaard Larsen om, at han forlader direktionen i Falck. Falcks bestyrelsesformand Peter Schütze forklarer beslutningen med, at Falcks bestyrelse finder det uhensigtsmæssigt, at topchefen i redningskoncernen, i den aktuelle situation med en række udfordringer i flere forretningsområder, samtidig sidder på en betydelig del af aktierne i Falck.

Allan Søgaard Larsen ejer sammen med Falcks vicekoncernchef Morten R. Pedersen godt 10 pct. af aktierne i Falck A/S gennem Liberatio A/S. De resterende aktier ejes af Lundbeckfonden, KIRKBI og TryghedsGruppen.

Bestyrelsen sætter nu en proces i gang med henblik på at finde en ny koncernchef. I mellemtiden vil Morten R. Pedersen varetage ledelsen i tæt samspil med bestyrelsesformanden. Morten R. Pedersen fratræder sin stilling ved udgangen af 2017. Desuden vil Allan Søgaard Larsen stå til rådighed for Falck frem til den ny koncernchef er tiltrådt.

”Det er bestyrelsens opfattelse, at der med beslutningen om at finde en ny koncernchef bliver renere linjer mellem Falcks aktionærer og den daglige øverste ledelse,” siger Peter Schütze og fortsætter:

”Der er efter bestyrelsens opfattelse en uhensigtsmæssig sammenblanding af rollen som ledelse og medejer. Det var naturligt under Falcks private equity-ejerskab, men bestyrelsen ønsker nu, at governance forholdene i Falck skal normaliseres”.

Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen tager bestyrelsens beslutning til efterretning.

”Vi anerkender governance problemstillingen, og vi anerkender, at vi i sagens natur udgør en meget uafhængig direktion på grund af vort medejerskab. Vi er ikke enige i bestyrelsens beslutning, men vi tager den til efterretning,” udtaler Allan Søgaard Larsen.

Morten R. Pedersen fortsætter i direktionen i overgangsperioden med henblik på at sikre Falck en stabil overgang frem til, at en ny koncerndirektion kan tage over. Herefter indtræder han i bestyrelsen for Falck A/S som repræsentant for Liberatio A/S.

Peter Schütze udtaler, at der er stor respekt omkring Allan Søgaard Larsens og Morten R. Pedersens indsats for Falck.

”Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen har, siden de blev udnævnt til direktionen i 2004, haft en enorm betydning for Falck. De har været den afgørende drivkraft i den udvikling, selskabet har været igennem,” siger Peter Schütze.

Også Falcks nu fratrådte koncernchef ser tilbage på tiden i Falck med glæde.

”Jeg har haft nogle fantastiske år som koncernchef i Falck, hvor virksomheden er vokset til det firedobbelte under min og vicekoncernchef Morten R. Pedersens ledelse. Jeg er og vil altid være stolt over det, vi sammen med tusindvis af fantastiske medarbejdere har udrettet. Og jeg ser frem til at kunne være med til at bidrage til den fortsatte udvikling som en aktiv del af ejerkredsen sammen med Morten R. Pedersen,” siger Allan Søgaard Larsen. Han retter samtidig en stor tak til Falcks medarbejdere.

“Jeg kommer til at savne Falcks kompetente, dedikerede og engagerede medarbejdere, som jeg siden 1990, hvor jeg begyndte i Falck, har været på en helt utrolig rejse sammen med. Jeg kender ganske enkelt ingen virksomheder, der har den ånd og det sammenhold, som Falck har. Det er helt unikt. Jeg ønsker både Falck og alle medarbejdere alt godt i fremtiden,” siger Allan Søgaard Larsen.

Kontaktinformation

Bestyrelsesformand Peter Schütze via Falcks Kommunikationsafdeling, telefon +45 7022 0307

Allan Søgaard Larsen via Morten Jeppesen, PressConnect, telefon +45 5385 0770

Emner

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07