Gå til indhold
Ambulancebehandler Anders Bruun Rasmussen fik overrakt Sophus Falcks Mindelegat af Falcks CEO Jakob Riis.
Ambulancebehandler Anders Bruun Rasmussen fik overrakt Sophus Falcks Mindelegat af Falcks CEO Jakob Riis.

Pressemeddelelse -

Innovativ ambulancebehandler modtager Sophus Falcks Mindelegat

Ambulancebehandler Anders Bruun Rasmussen har modtaget legatet, fordi han har udviklet en avanceret app, der kan hjælpe ambulance-personale med at finde det nærmeste hospital med den rette specialistbehandling

3. oktober er det Falcks fødselsdag, og traditionen tro bliver brandmænd, ambulancefolk eller andre Falck-medarbejdere over hele verden belønnet med Falcks stifter Sophus Falcks mindelegater for heltemodige indsatser for at redde liv eller begrænse skader, mens de er på arbejder eller i fritiden. I år har det for første gang også været muligt at blive tildelt legatet for en innovativ og kreativ ide.

"Jeg er meget glad for at overrække denne pris til Anders Bruun Rasmussen. At redde og forbedre liv er en naturlig del af Falck og vores medarbejdere. Det løber i vores blod og er en del af vores arv. Samtidig er innovation  en vigtig del af vores fremtid, og jeg er derfor glad for at tildele legatet for en ide, der ved at arbejde smartere vil redde og forbedre liv,” siger Falcks CEO, Jakob Riis.

Han har i dag tildelt Sophus Falcks Mindelegat til Anders Bruun Rasmussen, der er ambulancebehandler på Station Vordingborg. Anders lavede en app, der kan hjælpe ambulancepersonalet med hurtigt at bestemme, hvilket hospital patienter skal transporteres til for at få den rigtige specialistbehandling.

Gør arbejdet lettere
Han fik ideen til appen, mens han var på arbejde i Falck Ambulance. Den tidligere proces var ofte en stor frustration. Når ambulancepersonalet skulle beslutte, hvilket hospital en patient skulle transporteres til, måtte de gennem et 17-siders dokument, der ofte var så kompliceret, at de skulle ringe til vagtcentralen for vejledning.

"Det har været rigtig interessant at samarbejde med en af vores partnere om at udvikle en løsning, som gavner alle. Under processen var Falck meget fleksibel og hjælpsom med at lade mig tage den tid, der var nødvendig for at bidrage til udviklingen af app'en,” forklarer Anders Bruun Rasmussen.

App’en er udviklet i samarbejde med Præhospitalt Center, Region Sjælland. Den er nu tilgængelig for alle ambulancebehandlere, paramedicinere og læger i regionen, og den er klar til at blive rullet ud i resten af landet.

"Anders har gjort et stort stykke arbejde med at gøre arbejdet lettere for sig selv og sine ambulancekolleger. Det kan øge vores effektivitet, og det viser, at Falck er et ambulanceselskab også for fremtiden. Jeg håber, at denne pris vil motivere andre til at komme frem med deres ideer," siger Jakob Riis.

"Jeg vil også benytte lejligheden til at lykønske alle de andre vindere af Sophus Falcks Mindelegat. De gør et fantastisk arbejde og gør os alle stolte. "

25 Falck-medarbejdere fra hele verden er blevet tildelt mindelegatet, som bærer grundlæggerens navn.

Alle vinderne
Harriet Møller Johansen, ambulancebehandler, Danmark
Kenneth Jungvig, paramediciner, Danmark
Birger Noes Mundbjerg, ambulancebehandler, Danmark
Anders Bruun Rasmussen, ambulancebehandler, Danmark
Anna Otterborg, ambulance-sygeplejerske, Sverige
Ramazan "Rami" Uludag, paramediciner, Sverige
Fatih Kasap, servicetekniker, Danmark
Morten Frem Andersen, servicetekniker, Danmark
Christian Akim Danielsen, paramediciner, Danmark
Karsten Jensen, ambulancebehandler, Danmark
Vibeke Tjørnager Jakobsen, kontorassistent, Danmark
Marco Struve, ambulancebehandler, Tyskland
Cennet Urut, ambulancebehandler, Tyskland
Marek Šichman, paramediciner, Slovakiet
Miroslav Šimaliak, chauffør, Slovakiet
Veronika Kubicoá, studerende, Slovakiet
Glen Waretini, fungerende brandchef, Australien
Jason Porter, brandmand, Australien
Joshua Nightingale, brandmand, Australien
Allan Strøm Vestergaard, brandmand, Danmark
Frank Larsen, brandmand, Danmark
Kim Grøn Hansen, brandmand, Danmark
Lars Bratbjerg Hvistendahl, brandmand, Danmark
Morten Due Søndergaard, brandmand, Danmark
Torben Faurbye, brandmand, Danmark


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare. Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 35 lande og flere end 37.300 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07