Få vores nyheder på mail

​Falck kåret til Årets Virksomhed

Pressemeddelelse   •   Aug 28, 2019 08:00 CEST

Falcks CEO Jakob Riis fik prisen overrakt af oberst Lennie Fredskov, militær koordinator ved InterForce region Hovedstaden. Foto: Hélène Mogensen de Monléon

InterForce anerkender Falcks støtte til Forsvaret og til medarbejdere, der indgår i Reservestyrken

Falck er blevet kåret til Årets Virksomhed af InterForce. InterForce Award er en pris, der uddeles til en virksomhed, som aktivt støtter InterForce, og som viser forståelse for forsvarets og hjemmeværnets behov for at trække på virksomhedens medarbejdere. Det kan både være i forbindelse med øvelsesaktivitet inden for landets grænser, ønsket om at gøre en indsats for Danmark i en international mission, eller behovet for med kort varsel at kunne stille op til støtte for forsvaret og politiet.

”Falck har den gennem mange år vedholdende demonstreret vilje til at bygge bro mellem forsvaret og det civile erhvervsliv og til at lade medarbejdere udleve den militære del af deres identitet til gavn for forsvaret af Danmark,” sagde oberst Lennie Fredskov, militær koordinator ved InterForce region Hovedstaden, i sin indstillingstale til Falck.

Støtte og velvilje
Han lagde desuden vægt på, at Falck siden konflikten på Balkan og senere i forbindelse med Danmarks militære engagement i Kuwait, Irak og Afghanistan har været positive i forhold til at give orlov til de af deres medarbejdere i ambulancetjenesten, der indgår i forsvarets reservestyrke – og oftest med kort varsel.

Obersten understregede, at forsvarets sanitetsstyrker på den måde har fået tilført kompetente sundhedsfaglige ressourcer gennem en civil indsats – også selvom Falck har en stram drift.

”Falck fortsætter den dag i dag med at yde en omfattende støtte til forsvaret, blandt andet ved at stille personel til rådighed for Beredskabets frivillige, og har senest udtrykt sin fortsatte velvilje til frigørelse af sine specialister til udsendelse for det statslige beredskab på internationale missioner,” sagde oberst Lennie Fredskov.

”Falck har derfor i mange år været et forbillede for alle de civile virksomheder, der har ansatte med tilknytning til forsvaret.”

Stolt Jakob Riis
Falcks CEO Jakob Riis modtog prisen på vegne af virksomheden, og han lægger ikke skjul på, at prisen betyder meget for ham og for Falck.

”Prisen som årets virksomhed i InterForce-samarbejdet er en meget positiv anerkendelse af arbejdet gennem mange år i Falck for at støtte både Forsvaret og de kolleger i Falck, der indgår i Reservestyrken. Jeg blev meget stolt af at høre indstillingen, som blandt andet fremhævede kollegerne fra ambulancetjenesten, og deres deltagelse i udsendelser og uddannelse af forsvarets ambulancefolk,” siger Jakob Riis.

”Jeg ønsker at skabe mere synlighed for vore kolleger med militær baggrund, som over hele verden er et aktiv for Falck. Det flugter med Falcks målsætning om at gøre en forskel for sundhed og sikkerhed.”

InterForce er et samarbejde mellem forsvaret og den private og offentlige sektor om forsvarets brug af reserven og Hjemmeværnets frivillige, samlet benævnt Reservestyrken, så de samlede ressourcer udnyttes bedst muligt. InterForce er støttet af mere end 1.800 virksomheder.

Falck er internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare. Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 30 lande og omkring 30.000 medarbejdere.