Gå til indhold
Falck indfører elbiler til patienttransport

Pressemeddelelse -

Falck indfører elbiler til patienttransport

Grønnere kørsel er et væsentligt element i planlægningen af Falcks mere end 5000 køretøjer, og elbiler er et naturligt skridt på vejen

Der er ingen udstødning, når de nyeste patienttransporter fra Falck triller op foran hospitalet med patienter. De nye biler fra Nissan er nemlig elbiler, der har erstattet nogle af Falcks dieseldrevne biler.

”Det er et nyt tiltag for os. Kørselsbehovet, hvor bilerne kører uden ret mange pauser, kan gøre det svært at få ladet bilerne op, men med planlægning af kørslen har det været muligt at indføre elbiler som en del af flåden,” forklarer Jan Ankersen, Head of Fleet Excellence, der er global flådeansvarlig i Falck.

Falck har også testet, om elbiler også kan bruges til ambulancekørsel, og Falck vil i fremtiden få mange flere elbiler i flåden, der rummer mere end 5000 køretøjer på verdensplan, vurderer Jan Ankersen.

”I Falck er vi optaget af at bruge mindre brændstof, og det er gavnligt både for miljøet og økonomien, og vi tror på, at stadig flere offentlige udbud vil give mulighed for eller endda stille krav om flere elbiler, og derfor er vi glade for allerede at være i gang i København,” fortæller Falcks flådeansvarlige.

Fremsyn og tryghed

Falck er meget tilfreds med de nye Nissan’er, der er tilpasset de særlige forhold i patienttransport. Udover fire passagerer og chauffør er der bagageplads til rollatorer og bagage. Bilerne til Falck er alle udstyret med hjertestarter. Herudover er der monteret et specialgitter bag bagsædet, så passagerer er beskyttet og adskilt fra bagagerummet. Der er også fabriksmonteret parkeringssensorsensor og dobbelte skydedøre for at forbedre sikkerhed og adgangsforhold.

”Kravene fra det offentlige Danmark inkluderer mere og mere grøn transport og grøn strategi fra leverandører, og det er denne levering af e-NV200 Combi til Falck et rigtig godt eksempel på. Falck er en fremsynet virksomhed, som gerne vil skabe tryghed hos deres kunder både nu og i fremtiden. Det er dejligt, at sådan en virksomhed også går forrest, når det handler om vores miljø,” siger landechef hos Nissan Danmark, Ralph Gonsalves.

Til en begyndelse har Falck sendt 10 elbiler til siddende patienttransport på gaden i hovedstadsområdet.

Kategorier


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare. Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 30 lande og omkring 30.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07

Relateret materiale