Gå til indhold
​Falck genvinder aftale med Østsjællands Beredskab

Pressemeddelelse -

​Falck genvinder aftale med Østsjællands Beredskab

En ny 8-årig aftale er kommet i hus efter lange forhandlinger

Falck har i mange år været leverandør til beredskabet i Greve, Høje Taastrup, Ishøj, Vallensbæk, Solrød og Stevns – de seneste år i regi af Østsjællands Beredskab. Nu har Falck indgået en ny 8-årig aftale om løsning af brandopgaven i seks kommuner.

”Vi er meget glade for den nye aftale. Den har været længe undervejs, men vi er meget tilfredse med resultatet, og vi glæder os til at fortsætte med opgaven i samarbejde med det øvrige beredskab,” fortæller branddirektør i Falck, Max Andersen.

”Vi har i dagligdagen et tæt og godt samarbejde med Østsjællands Beredskab, hvor det lykkes at gøre nytte af det, vi hver især er bedst til, men også gøre det vi er bedst til sammen. Det har vi fx set på uddannelsesområdet, hvor vi både planlægger, tilrettelægger og afholder branduddannelse sammen, og derved får dygtigere brandfolk, der kender og kan bruge hinanden uanset hvilket logo, der står på deres brandhjelm”, forklarer Max Andersen.

”Dette samarbejde også har været bærende for, at de nye aftaler er kommet i hus på en god og konstruktiv måde, som har sikret, at Falck som leverandør kan levere kvaliteten og sikkerheden i den indgåede aftale. ”

Aftalen giver et trygt og robust beredskab
Formanden for Beredskabskommissionen i Østsjællands Beredskab, Pernille Beckmann, underskrev i denne uge den nye aftale sammen med sine borgmesterkollegaer. Opgaven har været i udbud siden begyndelsen af 2017, hvor det alene var Falck, der viste interesse for opgaven. Dette har nu efter halvandet års forhandlinger resulteret i en aftale, som alle parter er tilfredse med.

”Vi når I mål med de krav vi havde sat til kontrakten både økonomisk og kvalitetsmæssigt, og det er vi selvfølgelig glade for er lykkes, selvom det har taget lang tid at nå hertil,” siger formand for Beredskabskommissionen og borgmester i Greve Kommune Pernille Beckmann.

”Vi står i den kommende tid over for en stor opgave med at afvikle Østsjællands Beredskab og samtidig etablere nye mindre beredskabsenheder i området. Aftalen med Falck betyder, at vi kan garantere borgere og virksomheder et trygt og robust beredskab i denne overgangsperiode, som jo er vores vigtigste opgave,” siger Pernille Beckmann.

Aftalen træder i kraft 1. februar 2019. Når Østsjællands Beredskab bliver afviklet, kan hver af de nye beredskabsenheder tage deres del af aftalen med sig.

For Køge Kommunes vedkommende er den eksisterende aftale med Falck forlænget i yderligere to år.

Emner

Kategorier


Falck er internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare. Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.

Falck har aktiviteter i 35 lande og flere end 32.000 medarbejdere.

Kontakt

Global Communications

Global Communications

Pressekontakt +45 70 22 03 07